fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Ortopedteknisk verksamhet, EPTE - EPI, Ont i ryggen, Senskada (tendinopati) & McKenzie/MDT (A-B) – Skadekompassen

Din sökning på Ortopedteknisk verksamhet, EPTE - EPI, Ont i ryggen, Senskada (tendinopati) & McKenzie/MDT (A-B) resulterade i 1 vårdgivare

EPTE - EPI

EPTE eller EPI är ultraljudsledd nålbehandling med likström vilket stimulerar regeneration (återuppbyggnad) av vävnad vid senskador som tendinos och tendinopatier. Även då senan degenererats kan regeneration och läkning av senvävnad ses efter lyckad behandlingsperiod. Behandlingen utförs var 7-10 dag och upprepas 4-5 gånger.

Ont i ryggen

Ortopedteknisk verksamhet

McKenzie/MDT (A-B)

McKenzie A + B är de två första nivåerna i MDT-utbildningen och innebär specialkunskap i diagnostik och behandling av sjukdomstillstånd i nacke och rygg. En vårdgivare med A + B nivå i McKenzie har god kunskap gällande diagnostik och behandling av sjukdomstillstånd i nacke och rygg. MDT är en internationellt erkänd metod för diagnostisera och behandla besvär i nacke, rygg och leder och undersökningen innefattar en unik, logisk och grundlig genomgång av problem i nacke – rygg, leder och muskler. Med kännedom om hur olika rörelser påverkar smärta och rörlighet kan en MDT-utbildad sjukgymnast/fysioterapeut komma fram till vilken typ av problem patienten har. Genom den strukturerade undersökningen, behandlingen och de förebyggande åtgärderna får patienten verktyg att hjälpa sig själv. Patienten får förståelse för sitt smärttillstånd och får lära sig att själv avhjälpa sitt problem och slippa smärtor. Yttersta målet med MDT är att förebygga att nya besvär uppstår och en av huvudprinciperna är att patienten ska bli oberoende av andras hjälp och behandling. Många patienter kan vittna om att deras livskvalité ökat då de lärt sig hantera sitt smärttillstånd själv.

Senskada (tendinopati)

Senskada, även kallat tendinos eller tendinopati uppstår efter trauma eller överbelastning och fortsatt felaktigt beteende leder till att senstrukturen kan gå igenom olika förvärrande faser efter den första reaktiva fasen (tidigare kallad tendinit) - felläkningsfas och degenerativ fas. I alla faser är det primära att minska på provocerande belastning både i vardag och vid träning.  Om ändrat belastningsbeteende inte hjälper och skadan är i felläknings- eller degenerativa fasen bör behandling påbörjas. Behandlingen består i rehabiliteringsträning, avlastning samt olika behandlingsformer.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar