fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Rehabilitering, Fysioterapi (sjukgymnastik), Fysisk arbetsmiljöbedömning, Ont i ryggen, Tinnitus (oljud i öronen) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen – Skadekompassen

Din sökning på Rehabilitering, Fysioterapi (sjukgymnastik), Fysisk arbetsmiljöbedömning, Ont i ryggen, Tinnitus (oljud i öronen) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen resulterade i 0 vårdgivare

Fysioterapi (sjukgymnastik)

Fysioterapi (sjukgymnastik) syftar till att främja hälsa med och genom rörelse. Fysioterapeuter har en vetenskapligt underbyggd kompetens att undersöka, bedöma, diagnostisera och förebygga sjukdomar och skador samt att habilitera och rehabilitera dessa inom många olika områden i samhället, både i offentlig som privat verksamhet. Fysioterapeuter är sjukvårdens första instans, remissinstans och specialistinstans för sjukdomstillstånd i rörelseapparaten och man kan som patient söka direkt till vilken fysiotereput man vill utan remiss. Fysioterapeuter är specialiserade inom områdena: Ortopedi, Ortopedisk medicin, Fysisk aktivitet och idrottsmedicin, Primärvård, Neurologi, Reumatologi, Kognitiv beteende terapi, Mental hälsa, Andning och cirkulation, Habilitering och pediatrik, Ergonomi, Smärta, Andning och cirkulation och Äldres hälsa. Fysioterapin innefattar förutom att läka genom rörelse även att utföra behandlingar som manuell behandling och apparatbehandling i syfte att minska smärta, underlätta läkning och åstadkomma en ökad funktions- och aktivitetsförmåga. Vikten av regelbunden fysisk aktivitet för att ha god hälsa och god livskvalitet är befäst i vetenskapliga studier. Behovet av en kropp som kan vara i rörelse och i god kondition är idag en samhällelig och personlig utmaning då vår livsstil till stor och allt större del innebär stillasittande och fysisk inaktivitet. Fysioterapeuter är sjukvårdens experter på att få och hålla befolkningen friska genom rörelse.

Fysisk arbetsmiljöbedömning

Fysisk arbetsmiljöbedömning innebär analys av arbetslokalens utformning och inredning, bullerdämpning, belysning, ventilation och hjälpmedel i arbetet. Den fysiska arbetsmiljön kan se väldigt olika ut för olika verksamheter. Idag innehåller de flesta arbeten en del kontorsarbete vid dataarbetsplats men alla olika typer av fysisk belastning ingår i arbetsmiljöarbetet. Översyn, genomförande och uppföljning av den fysiska arbetsmiljön ingår i det systematiska arbetsmiljöarbetet som åligger alla arbetsgivare att följa. Riskbedömning, förändringsarbete och utbildning av den fysiska arbetsmiljön kan göras av företagshälsovård, ergonom och arbetsmiljöingenjör, vilka kan arbeta inom det egna företaget eller anlitas för särskilda uppdrag.

Ont i ryggen

Rehabilitering

Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen

En vårdgivare med OMI basexamen har hög kompetens i bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av smärt- och sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remis till sjukgymnast eller läkare och man väljer själv till vilken sådan man önskar boka tid. Utbildningen OMI (ortopedisk medicin international) är internationell och den är samma för läkare, fysioterapeuter (sjukgymnaster), naprapater och kiropraktorer och löper över ca 4 år. Syftet med utbildningen är att erhålla specialiserade kunskaper i att ställa klinisk diagnos och välja rätt behandling.

Tinnitus (oljud i öronen)

Tinnitus är ett ljud av en mängd olika arter som i absoluta majotiteten endast uppfattas av den egna personen och är att betrakta som ett symtom som visar på andra, underliggande skador eller sjukdomar. Tinnitus framkommer ofta i samband med nedsatt hörsel och cirka tre av fyra med hörselskador lider av tinnitus. Tinnitus är vanligare bland äldre och andra särskilt utsatta personer är de med yrken eller fritidssysselsättningar som innebär utsättning för höga ljudvolymer. Även om tinnitus för de allra flesta aldrig kommer försvinna är det många som lär sig leva med sin tinnitus och det finns en mängd olika behandlingsmetoder för att minska de upplevda störningsmomenten.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar