fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Massageterapeut, HVIGI (HVI) - High Volume Image Guided Injection, Belastningsergonomi bedömning, Ont i ryggen, Knäartros (gonartros) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen – Skadekompassen

Din sökning på Massageterapeut, HVIGI (HVI) - High Volume Image Guided Injection, Belastningsergonomi bedömning, Ont i ryggen, Knäartros (gonartros) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen resulterade i 0 vårdgivare

HVIGI (HVI) - High Volume Image Guided Injection

HVIGI, även kallad HVI, är en metod som tagits fram av professor Maffulli och medarbetare vid idrottsmedicinska centret, Queen Mary University of London. Behandlingskonceptet baseras på i likhet med mini-invasiv kirurgisk stripping, att det är sammanväxningar mellan framförliggande fettväv och senans framsida som orsakar smärtan och stelheten. Med HVIGI injicerar man, under ultraljudsvägledning, en stor volym fysiologisk koksalt under hårt tryck mellan senans framsida och framförvarande fettväv. På så vis frigör man de sammanvuxna strukturerna varvid underliggande orsak till besvären undanröjs. Det räcker som regel med en behandling men bör efterföljas av eccentrisk träning under några månader för att förhindra återfall. Patienten blir som regel helt besvärsfri inom några dagar och kan återgå i full träning och belastning redan efter 10 dagar.

Belastningsergonomi bedömning

Vid en bedömning av belastningsergonomin görs en genomgång av hur arbetsställningar, arbets- rörelser, fysisk belastning och andra förhållanden påverkar kroppens muskler och leder. Belastningsergonomi innefattar bland annat utformning av arbetslokaler, arbetsplatser, arbetsobjekt, verktyg, omgivning, hur arbetet organiseras samt psykologiska och sociala förhållanden i arbetet. En ergonomisk bedömning kan innehålla en genomgång av någon eller flera av dessa delar.

Ont i ryggen

Massageterapeut

Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen

En vårdgivare med OMI basexamen har hög kompetens i bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av smärt- och sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remis till sjukgymnast eller läkare och man väljer själv till vilken sådan man önskar boka tid. Utbildningen OMI (ortopedisk medicin international) är internationell och den är samma för läkare, fysioterapeuter (sjukgymnaster), naprapater och kiropraktorer och löper över ca 4 år. Syftet med utbildningen är att erhålla specialiserade kunskaper i att ställa klinisk diagnos och välja rätt behandling.

Knäartros (gonartros)

Knäartros (gonartros) är ett symtomgivande tillstånd av långsamt framskridande ledförändringar med broskförlust samt benpålagringar vid ledkanterna. Vanliga symtom är att det gör ont att gå, komma i och ur bilen, resa sig från sittande eller gå i trappa och knäet kan bli ömt, varmt och svullet. I senare skede kan knäet göra ont även när man vilar. Man vet inte exakt varför man får knäartros men risken ökar om man är överviktig, har skadat sitt knä någon gång eller har dålig muskelstyrka i benen.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar