fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Sjukgymnast, TENS, Ont i ryggen, Plattfot och lågt fotvalv hos barn & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III – Skadekompassen

Din sökning på Sjukgymnast, TENS, Ont i ryggen, Plattfot och lågt fotvalv hos barn & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III resulterade i 0 vårdgivare

TENS

TENS står för transkutan elektrisk nervstimulering och är en metod för att lindra smärta eller aktivera en muskel.

Ont i ryggen

Sjukgymnast

En sjukgymnast (fysioterapeut) är sjukvårdens förstainstans och specialistinstans vid skador och sjukdomstillstånd i rörelseapparaten och instans för bedömning, behandling och rehabilitering av neurologiska, reumatologiska och psykosomatiska tillstånd. Det krävs ingen remiss till sjukgymnast och man kan själv välja vilken sjukgymnast man önskar kontakta och boka tid till. Vid misstanke om fraktur eller allvarlig sjukdom bör istället vårdcentral eller akutmottagning först sökas. Sjukgymnastik (eller fysioterapi) är det tredje största vårdområdet efter sjuksköterskor och läkare. Det är en profession som är specialiserad på att efter skada och sjukdom kliniskt bedöma och diagnostisera tillstånd samt att återfå människor i funktionell rörlighet samt aktivitetsförmåga genom rörelse, behandling och hjälp till egenvård. Första januari 2014 byttes namnet på yrkesgruppen från sjukgymnast och sjukgymnastik till fysioterapeut och fysioterapi.

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III

En vårdgivaren med steg III i OMT (ortopedisk manuell terapi) har mycket hög kompetens rörande bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remiss till sjukgymnast eller läkare och man får välja själv vem man vill boka tid hos. OMT - Ortopedisk Manuell Terapi - är ett internationellt specialistområde inom fysioterapin (sjukgymnastiken) för omhändertagande av akuta och långvariga smärttillstånd, funktionsstörningar och skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).

Plattfot och lågt fotvalv hos barn

Plattfot, Lågt eller högt fotvalv hos barn - vad är normalt och när behövs skoinlägg? När vi föds ser fotvalvshöjden ut att vara nästan obefintlig. Anledningen är att det finns en fettansamlig under benstrukturen där hålfoten ska vara. Under tillväxten reser sig sedan hålfoten och vid 10 års ålder har ca 10 % kvarstående låga fotvalv eller plattfothet. Det är alltså vanligt att barns fötter har låga fotvalv även upp i lågskoleåldern. Vanligtvis är låga fotvalv normalt och orsakar inga besvär. I enstaka fall kan barnets fötter orsaka lidande och en utredning av fötterna kan då vara viktig. Behandling med skoinlägg är vanligt och kan vara en bra metod att få bukt på problem som härstammar från fötterna om viss fottyp föreligger. Det är viktigt att veta när skoinlägg rekommenderas då fötter utan symtom kan vara normalt och skoinlägget då kan orsaka smärta istället för att hjälpa.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar