fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

KBT (kognitiv beteendeterapi), Belastningsergonomi bedömning, Ont i ryggen & Fysisk arbetsmiljö – Skadekompassen

KBT (kognitiv beteendeterapi), Belastningsergonomi bedömning, Ont i ryggen & Fysisk arbetsmiljö resulterade i 0 vårdgivare

KBT (kognitiv beteendeterapi)

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ett samlingsnamn för psykoterapier där man tränar på att använda sig av nya beteenden och tankemönster för att minska psykologiska problem. KBT kan ges till individer, par och grupper och syftet är att ersätta de tankar, känslor och beteenden som man antar skapar psykologiska problem med mer funktionella sådana, och därigenom minska symtom samt förebygga att de återkommer.

KBT behandling

Jag erbjuder KBT behandling. Du kan boka tid till mig genom att klicka på de gröna boka-tid knapparna till vänster.

Belastningsergonomi bedömning

Vid en bedömning av belastningsergonomin görs en genomgång av hur arbetsställningar, arbets- rörelser, fysisk belastning och andra förhållanden påverkar kroppens muskler och leder. Belastningsergonomi innefattar bland annat utformning av arbetslokaler, arbetsplatser, arbetsobjekt, verktyg, omgivning, hur arbetet organiseras samt psykologiska och sociala förhållanden i arbetet. En ergonomisk bedömning kan innehålla en genomgång av någon eller flera av dessa delar.

Ont i ryggen

Fysisk arbetsmiljö

Fysisk arbetsmiljö innefattar arbetslokalens utformning, bullerdämpning, belysning, ventilation och hjälpmedel i arbetet. Den fysiska arbetsmiljön kan se väldigt olika ut för olika verksamheter. Översyn, genomförande och uppföljning av den fysiska arbetsmiljön ingår i det systematiska arbetsmiljöarbetet som åligger alla arbetsgivare att följa. Riskbedömning, förändringsarbete och utbildning av den fysiska arbetsmiljön kan göras av företagshälsovård, ergonom, arbetsmiljöingenjör vilka kan arbeta inom det egna företaget eller anlitas för särskilda uppdrag.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar