fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Naprapat, Rehabilitering (rehabträning), Belastningsergonomi bedömning, Ont i ryggen, Tinnitus (oljud i öronen) & Axelina – Skadekompassen

Din sökning på Naprapat, Rehabilitering (rehabträning), Belastningsergonomi bedömning, Ont i ryggen, Tinnitus (oljud i öronen) & Axelina resulterade i 0 vårdgivare

Rehabilitering (rehabträning)

Belastningsergonomi bedömning

Vid en bedömning av belastningsergonomin görs en genomgång av hur arbetsställningar, arbets- rörelser, fysisk belastning och andra förhållanden påverkar kroppens muskler och leder. Belastningsergonomi innefattar bland annat utformning av arbetslokaler, arbetsplatser, arbetsobjekt, verktyg, omgivning, hur arbetet organiseras samt psykologiska och sociala förhållanden i arbetet. En ergonomisk bedömning kan innehålla en genomgång av någon eller flera av dessa delar.

Ont i ryggen

Naprapat

Axelina

Axelina består av olika hjälpmedel för att optimera omhändertagandet av patienter med besvär från skuldran. I form av standardiserade vårdprogram, rehabiliteringsplaner och hemövningar arbetar läkare och sjukgymnaster ihop och åt samma håll oavsett om man tillhör öppen eller sluten vård. Både vid operativ eller icke operativ vård av axel och skuldra krävs olika typer av rehabilitering. I Axelina är rehabiliteringen välstrukturerad och utförs av patienten i hemmet och följs upp hos vårdgivaren. Axelinas kvalitetsdel innehåller anatomi, diagnostiska tester, test-verktyg samt vårdprogram och rehabiliteringsplaner för de vanligaste diagnoserna i skuldran.

Tinnitus (oljud i öronen)

Tinnitus är ett ljud av en mängd olika arter som i absoluta majotiteten endast uppfattas av den egna personen och är att betrakta som ett symtom som visar på andra, underliggande skador eller sjukdomar. Tinnitus framkommer ofta i samband med nedsatt hörsel och cirka tre av fyra med hörselskador lider av tinnitus. Tinnitus är vanligare bland äldre och andra särskilt utsatta personer är de med yrken eller fritidssysselsättningar som innebär utsättning för höga ljudvolymer. Även om tinnitus för de allra flesta aldrig kommer försvinna är det många som lär sig leva med sin tinnitus och det finns en mängd olika behandlingsmetoder för att minska de upplevda störningsmomenten.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar