fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Akupunktur, Belastningsergonomi bedömning, Ont i ryggen & Benhinneinflammation (medialt tibiasyndrom) – Skadekompassen

Akupunktur, Belastningsergonomi bedömning, Ont i ryggen & Benhinneinflammation (medialt tibiasyndrom) resulterade i 0 vårdgivare

Akupunktur

Akupunktur är en nålbehandlingsform där man med nålar stimulerar välbeprövade punkter vilka anses bättre leda till respons på nålstimulit än områden utanför dessa punkter. För att öka retningen i vävnaden snurras nålarna för hand några gånger under behandlingssessionen eller så kopplas svag ström till dem. En akupunkturbehandling pågår vanligtvis under 20-30 min och 6-10 behandlingstillfällen anses behövas för att uppnå önskad effekt.

Belastningsergonomi bedömning

Vid en bedömning av belastningsergonomin görs en genomgång av hur arbetsställningar, arbets- rörelser, fysisk belastning och andra förhållanden påverkar kroppens muskler och leder. Belastningsergonomi innefattar bland annat utformning av arbetslokaler, arbetsplatser, arbetsobjekt, verktyg, omgivning, hur arbetet organiseras samt psykologiska och sociala förhållanden i arbetet. En ergonomisk bedömning kan innehålla en genomgång av någon eller flera av dessa delar.

Ont i ryggen

Benhinneinflammation (medialt tibiasyndrom)

Benhinneinflammation är trots namnet inte en inflammation utan en överbelastningsskada på insidan av tibia (skenbenet) där underbenets muskler och senor fäster. Skadan utmärker sig med smärta på underbenets framsida eller insida. Det är den vanligaste kroniska belastningsskadan hos idrottare och står för 6-16% av alla löparskador. Skadan läker vanligtvis ut av vila medan forsatt belastning kan förvärra tillståndet och leda till stressfrakturer. Vanliga åtgärder är korrigering av fotställning med ortopediska skoinlägg, stötvågsbehandling samt friktionsmassage. Andra namn på denna skada är medialt tibiasyndrom och medialt tibiaperiostit.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar