Carina Grähs, Sjukgymnast, Uppsala , Fysioterapeut, Sjukgymnast

Uppsala, Uppsala län

FysioMedic, Geijersgatan 15
75226 Uppsala
Bra parkeringsmöjligheter

Här bokar du tid hos Carina Grähs, Sjukgymnast, Uppsala

Ring (visa nummer) Ring oss på 073-6870455 Skicka meddelande Webtidbok

Avbokning senare än 24 timmar innan besöket eller uteblivet besök debiteras med hela kostnaden. Privat icke landstingsfinansierad sjukvård, frikort och högkostnadsskydd gäller ej.

Om oss

Carina Grähs, Sjukgymnast / fysioterapeut i Uppsala

Jag är leg. sjukgymnast (fysioterapeut) med en högre examen i ortopedisk medicin OMI och jag har mottagning centralt i Uppsala. Jag har mångårig erfarenhet av diagnostisering och behandling av skador och besvär från rörelseapparaten, dvs från nacke, rygg, axel, armbåge, hand, rygg, höft, ben, knä och fot. Jag integrerar min behandling med träningsvägledning och ergonomisk rådgivning och jag utreder orsaken till besvären för möjlighet att arbeta preventivt och minska risken för återfall.

Jag har arbetat flera år som sjukgymnast i slutenvården, primärvården och i den privata vårdsektorn vilket gett mig erfarenhet och en god referensbank rörande de kliniska bilder som olika sjukdomstillstånd uppvisar. Genom riktade frågor, en strukturerad klinisk undersökning ihop med min samlade erfarenhet söker jag efter orsaken till ditt smärttillstånd, ställer diagnos och presenterar en behandlingsplan där olika former av behandling och åtgärder presenteras och kan påbörjas. Vid behov remitterar jag dig vidare. Det krävs ingen remiss för att komma till mig.

Kompetens och vidareutbildning

Axelina

Axellina är ett strukturerat, välbeprövat diagnostiskt och behandlande koncept för de vanligaste typerna av smärttillstånd i axelleden. Det standardiserade omhändertagandet leder till en trygg och säker behandling vid smärta i axeln.

Mulligan Concept

Mulligan concept är en behandlingsmetod vid muskuloskeletala tillstånd där man med olika mobiliserande tekniker skapar minskad smärta och ökad funktion.

Steg 3 ultraljud

Jag har steg 3 utbildning i diagnostiskt muskuloskeletalt ultraljud.

Stötvågsbehandling

Jag behandlar med stötvågsbehandling vid olika smärttillstånd i kroppen. Stötvåg hjälper vid skada i muskel, sena, ligament och led och används bland annat vid tennisarmbåge, hälsporre, hopparknä, impingement och dess tendinoser och benhinnebesvär.

Styrkeinstruktör

Styrketräning och särskilt medicinsk träning leder till förutom läkning i en skadad muskel, sen, led, ben eller ligament även till en rad positiva effekter i kroppens övriga organ. Jag hjälper dig med individuellt anpassad medicinsk träning samt tung och funktionell träning för att nå önskade mål.

Sjukgymnastens och fysioterapeutens uppdrag

Sjukgymnasten / fysioterapeuten är sjukvårdens förstainstans och specialistinstans vid bland annat smärttillstånd i det muskuloskeletala systemet. Vanligtvis beror smärta på en skada i en muskel, sena, ligament, bursa, nerv, brosk, disk, menisk, ben eller benhinna, men den kan även bero på en skada i det centrala nervsystemet eller en sjukdom. Genom anamnesen och en noggrann klinisk undersökning brukar det bli mer eller mindre tydligt vilken smärttyp det rör sig om, vilken eller vilka vävnader som är drabbade, möjliga bakomliggande orsaker och om det snarare kan handla om en sjukdom. Om sjukgymnasten bedömer att vidare utredning behöver göras eller att en annan vårdkategori eller kompetensområde är mer lämplig remitterar sjukgymnasten patienten vidare. Om patienten har en sjukdomskänsla i tillägg till sin smärta bör patienten först söka sig till sin vårdcentral. Om ingen allmän sjukdomskänsla finns kan patienten först söka sig till en sjukgymnast. Ingen remiss behövs.

Boka tid

Jag strävar efter hög tillgänglighet med tider samma dag eller dagen efter för privata kunder och försäkringsbolag

Privat, ej landstingsfinansierad sjukvård. Frikort och högkostnadsskydd gäller ej. Kontantfri mottagning, betalning med kort, Swish eller faktura

Boka tid online genom att klicka på knappen ovanför, det går även bra att ringa, maila eller skicka ett meddelande

Priser

Nybesök/ bedömning: 595 kr

Noggrann analys, undersökning (MSK ultraljud vid behov) och diagnosticering av dina besvär

Återbesök/ Behandling: 595 kr

Behandling, uppföljning, stötvåg, liten artrosskola, utbildning ergonomi och anatomi, träningsvägledning mm

 

Behandlingar hos Carina Grähs, Sjukgymnast, Uppsala

Ont i axeln, behandling Uppsala

Ont i axeln - behandling i Uppsala Har du ont i axeln och vill ha hjälp av fysioterapeut eller sjukgymnast i Uppsala kan du vända dig till mig för diagnostik, behandling och rehabilitering. Ont i axeln är något som är väldigt vanligt och jag träffar regelbundet…

Information

Karta

Lämna ett omdöme

Tack för att du vill lämna ett omdöme på Skadekompassen.se och på så sätt hjälpa andra att välja rätt vård för dem.

Betyg *

 Skadekompassen logo

Vad roligt att du vill lämna omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård och vårdgivaren att erbjuda detta.

Tänk på att:

 • Du genom att använda våra Webbsidor och våra Tjänster accepterar vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy
 • Ditt omdöme först granskas av Skadekompassen.se och därefter publiceras om det följer vår policy.
 • Dina synpunkter kan hjälpa vårdgivaren och mottagningen att utvecklas och ge den bästa vården till sina patienter.
 • Mottagningar och vårdgivare uppskattar att höra vad de gör bra. Detta hjälper dem att förstå vad som är viktigt och betydelsefullt för patienten i vårdmötet. Och det uppmuntrar dem att behålla eller förstärka detta beteende.
 • Sakliga och konkreta tips på vad en vårdgivare och mottagning kan förbättra är lätta att ta till sig och ökar chansen till positiv förändring och utveckling.
 • Känner dig felbehandlad så vill vi att du framför det direkt till vårdgivaren eller till mottagningsansvarig person eller till socialstyrelsen och inte använder detta formulär.
 • Har du rena klagomål, vill vi att du framför detta direkt till vårdgivaren eller mottagningen.

Tips på innehåll:

 • Berätta vad du uppskattade i vårdmötet.
 • Skriv sakligt om vad du tror kan förbättra mottagningen och/eller vårdmottagandet.

Så här används informationen du lämnar

 • Vårdgivaren eller mottagning tar del av den information du lämnar, såvida de har samarbete med Skadekompassen.
 • När vi väljer vård letar vi efter bra vård. För att hjälpa patienter att finna vård som de får förtroende för tror vi att man vill veta vad som är bra hos en vårdgivare. Därför publicerar vi omdömen som berör det positiva hos vårdgivaren.
 • Man måste uppge en e-postadress när man lämnar ett omdöme.
 • Dina uppgifter kommer inte föras vidare.

Skicka meddelande

Skicka dina uppgifter så blir du kontaktad av Carina Grähs, Sjukgymnast, Uppsala

 • OBS! Tänk på din integritet. Undvik att skriva person- och hälsokänsliga uppgifter.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.