CityRehab i Lund, fysioterapeuter , Fysioterapeut, Sjukgymnast

Lund, Skåne

Winstrupsgatan 3, 222 22 LUND

Här bokar du tid hos CityRehab i Lund, fysioterapeuter

Ring (visa nummer) Ring oss på 046-304800 Skicka meddelande Webtidbok

Om oss

CityRehab i Lund – sjukgymnast / fysioterapeut

På CityRehab i Lund arbetar tre fysioterapeuter (sjukgymnaster). Vi har lång yrkeserfarenhet och examina inom ortopedisk medicin (OMI/OMT). Vi är även certifierade JEMS Practitioners. Utgående från en helhetssyn görs en analys av din sjukhistoria och din smärt- och funktionsstatus. Naturligtvis behandlar vi orsaken till dina besvär, men hjälper dig även med symptomlindring. Vi står för ett aktivt förhållningssätt. Att du är delaktig och känner ansvar ger tillsammans med sjukgymnastens professionella vägledning det bästa resultatet.

Du är välkommen med eller utan remiss och oavsett vid vilken vårdenhet du är listad.

Vi har samverkansavtal med Region Skåne, högkostnadskort och frikort gäller här.

Ortopedisk medicin OMT, OMI, McKenzie i Lund

Vi är specialiserade på ortopedisk medicin, vilket innefattar diagnostisering, behandling och rehabilitering av skador och sjukdomstillstånd i rörelseorganen; rygg, nacke, axel, armbåge, handled och hand, höft, knä, underben, fotled och fot.

JEMS  i Lund

Vi använder oss av JEMS rörelsesystem för att skapa förutsättningar för ett funktionellt arbete. Det är ett erkänt system som används för patienter på amatör- till landslagsnivå. Alla våra fysioterapeuter är certifierade inom JEMS.

JEMS – Joanne Elphinston Movement System – bygger på vetenskapligt förankrade principer. Byggstenarna stabilitet, rörlighet, symmetri och balans utgör grunden för att utveckla rörelser och förebygga skador. Om du aktiverar rätt muskler, i rätt tid och i rätt ordning ökar dina chanser att uppnå din maximala fysiska potential. Syftet med JEMS är att främja grunderna för effektiv rörelse snarare än att bara utveckla bålstabilitet. Metoden eftersträvar ett funktionellt rörelsemönster och kräver samordning mellan musklerna, skelettet och nervsystemet, från fotsulorna genom hela kroppen upp till huvudet.

Artros och artrosskola i Lund

Artrosskola i Lund? Vår artrosskola följer BOA systemet vilket är bevisat effektivt vid artros i höft och knä.

Grunden för behandling vid artros är att lära sig om sjukdomen, balansera kroppsvikten och träna. En fysiskt aktiv livsstil och fysioterapi minskar artrossmärtan. Vi har lång erfarenhet av att bedöma, behandla och rehabilitera patienter med artros. Vi informerar om sjukdomstillståndet och anpassar behandling och träning unikt efter varje patients förutsättningar och målsättning. Det är också viktigt att tänka på att du kan behöva ändra och anpassa ditt sätt att arbeta och sköta vardagssysslorna.

Utbildning och träningsupplägg sker individuellt och följer Artrosskolan enligt BOA (Bättre Omhändertagande vid Artros- nationellt kvalitetsregister).

Smärta i axel och skuldra

Axeln är kroppens rörligaste led och därför ställs det höga krav på samtidig rörlighet och stabilitet. Axeln kan drabbas av olika sjukdomstillstånd och skador, allt från lindriga överbelastningar till kraftigt funktionshämmande och smärtande sjukdomar. Vi är vidareutbildade för att rehabilitera skuldror, både efter skada eller om du genomgått en operation. Vi använder oss bland annat av Axelina-metoden. Vanliga axelskador är:

•Impingement (supraspinatus, infraspinatus, subskapularistendinos eller slemsäcksinflammation)

•AC-ledsartros

•Slemsäcksinflammation (subakromial bursit)

•Internt impingement i axeln

•Frusen axel

Information

Karta

Lämna ett omdöme

Tack för att du vill lämna ett omdöme på Skadekompassen.se och på så sätt hjälpa andra att välja rätt vård för dem.

Betyg *

 Skadekompassen logo

Vad roligt att du vill lämna omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård och vårdgivaren att erbjuda detta.

Tänk på att:

 • Du genom att använda våra Webbsidor och våra Tjänster accepterar vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy
 • Ditt omdöme först granskas av Skadekompassen.se och därefter publiceras om det följer vår policy.
 • Dina synpunkter kan hjälpa vårdgivaren och mottagningen att utvecklas och ge den bästa vården till sina patienter.
 • Mottagningar och vårdgivare uppskattar att höra vad de gör bra. Detta hjälper dem att förstå vad som är viktigt och betydelsefullt för patienten i vårdmötet. Och det uppmuntrar dem att behålla eller förstärka detta beteende.
 • Sakliga och konkreta tips på vad en vårdgivare och mottagning kan förbättra är lätta att ta till sig och ökar chansen till positiv förändring och utveckling.
 • Känner dig felbehandlad så vill vi att du framför det direkt till vårdgivaren eller till mottagningsansvarig person eller till socialstyrelsen och inte använder detta formulär.
 • Har du rena klagomål, vill vi att du framför detta direkt till vårdgivaren eller mottagningen.

Tips på innehåll:

 • Berätta vad du uppskattade i vårdmötet.
 • Skriv sakligt om vad du tror kan förbättra mottagningen och/eller vårdmottagandet.

Så här används informationen du lämnar

 • Vårdgivaren eller mottagning tar del av den information du lämnar, såvida de har samarbete med Skadekompassen.
 • När vi väljer vård letar vi efter bra vård. För att hjälpa patienter att finna vård som de får förtroende för tror vi att man vill veta vad som är bra hos en vårdgivare. Därför publicerar vi omdömen som berör det positiva hos vårdgivaren.
 • Man måste uppge en e-postadress när man lämnar ett omdöme.
 • Dina uppgifter kommer inte föras vidare.

Skicka meddelande

Skicka dina uppgifter så blir du kontaktad av CityRehab i Lund, fysioterapeuter

 • OBS! Tänk på din integritet. Undvik att skriva person- och hälsokänsliga uppgifter.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.