Winstrupsgatan 3
222 22 LUND

Här bokar du tid hos CityRehab i Lund

Ring (visa nummer) Ring oss på 046-304800 Skicka meddelande Webtidbok

Om oss

CityRehab i Lund – sjukgymnast / fysioterapeut

På CityRehab arbetar tre sjukgymnaster/fysioterapeuter. Vi har lång yrkeserfarenhet och examina inom ortopedisk medicin (OMI/OMT). Vi är även certifierade JEMS Practitioners. Utgående från en helhetssyn görs en analys av din sjukhistoria och din smärt- och funktionsstatus. Naturligtvis behandlar vi orsaken till dina besvär, men hjälper dig även med symptomlindring. Vi står för ett aktivt förhållningssätt. Att du är delaktig och känner ansvar ger tillsammans med sjukgymnastens professionella vägledning det bästa resultatet.

Du är välkommen med eller utan remiss och oavsett vid vilken vårdenhet du är listad.

Vi har samverkansavtal med Region Skåne, högkostnadskort och frikort gäller här.

Ortopedisk medicin

Vi är specialiserade på ortopedisk medicin, vilket innefattar diagnostisering, behandling och rehabilitering av skador och sjukdomstillstånd i rörelseorganen; rygg, nacke, axel, armbåge, handled och hand, höft, knä, underben, fotled och fot.

JEMS – funktionell rörelseanalys och träning

Vi använder oss av JEMS rörelsesystem för att skapa förutsättningar för ett funktionellt arbete. Det är ett erkänt system som används för patienter på amatör- till landslagsnivå.

JEMS – Joanne Elphinston Movement System – bygger på vetenskapligt förankrade principer. Byggstenarna stabilitet, rörlighet, symmetri och balans utgör grunden för att utveckla rörelser och förebygga skador. Om du aktiverar rätt muskler, i rätt tid och i rätt ordning ökar dina chanser att uppnå din maximala fysiska potential. Syftet med JEMS är att främja grunderna för effektiv rörelse snarare än att bara utveckla bålstabilitet. Metoden eftersträvar ett funktionellt rörelsemönster och kräver samordning mellan musklerna, skelettet och nervsystemet, från fotsulorna genom hela kroppen upp till huvudet.

Artros och artrosskola

Grunden för behandling vid artros är att lära sig om sjukdomen, balansera kroppsvikten och träna. En fysiskt aktiv livsstil och fysioterapi minskar artrossmärtan. Vi har lång erfarenhet av att bedöma, behandla och rehabilitera patienter med artros. Vi informerar om sjukdomstillståndet och anpassar behandling och träning unikt efter varje patients förutsättningar och målsättning. Det är också viktigt att tänka på att du kan behöva ändra och anpassa ditt sätt att arbeta och sköta vardagssysslorna.

Utbildning och träningsupplägg sker individuellt och följer Artrosskolan enligt BOA (Bättre Omhändertagande vid Artros- nationellt kvalitetsregister).

Smärta i axel och skuldra

Axeln är kroppens rörligaste led och därför ställs det höga krav på samtidig rörlighet och stabilitet. Axeln kan drabbas av olika sjukdomstillstånd och skador, allt från lindriga överbelastningar till kraftigt funktionshämmande och smärtande sjukdomar. Vi är vidareutbildade för att rehabilitera skuldror, både efter skada eller om du genomgått en operation. Vi använder oss bland annat av Axelina-metoden. Vanliga axelskador är:

•Impingement (supraspinatus, infraspinatus, subskapularistendinos eller slemsäcksinflammation)

•AC-ledsartros

•Slemsäcksinflammation (subakromial bursit)

•Internt impingement i axeln

•Frusen axel

Information

Karta

Skicka meddelande

Skicka dina uppgifter så blir du kontaktad av CityRehab i Lund

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.