Ortomed Stockholm - Kista, c/o F&S Knarrarnäsgatan 3, 16440 Kista

Här bokar du tid hos Ortomed Stockholm

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Om oss

Mottagningen flyttar till Vasastan 27 januari

Ortomed Stockholm Kista flyttar 27/1 2020 in i nya lokaler i Vasastan/norrmalm i Stockholm. Fram till dess fortsätter vi att ta emot kunder som vanligt i Kista.

Vår nya adress kommer vara Hälsingegatan 2 i Vasastan. Besök för bokade tider från 27 januari tas emot i Vasastan. Sidan kommer att uppdateras närmare flytten, ni kan även kontakta oss för mer information.

Ortomed Stockholm, Kista – fysioterapeut/sjukgymnast & rehab

Fysioterapeuterna/sjukgymnasterna på Ortomed Stockholm-Kista är specialiserade på ortopedisk medicin, dvs. diagnostisering/bedömning, behandling och rehabilitering av rörelseorganens skador och sjukdomstillstånd. Vi bedömer och behandlar besvär i rygg, nacke, axlar, armar, höft, knä, underben och fot.

Vi har examen i OMI (Ortopedisk medicin international) och ultraljudsdiagnostik och har fördjupad kunskap om löpanalys, löpteknik, löpträning och löprelaterade skador och vi är särskilt duktiga på fotens olika smärttillstånd. Vi arbetar med ortopedisk podiatri, det vill säga, bedömning för och tillverkning av ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg (fotortoser), vilka vi anpassar efter patientens förutsättningar och mål.

Förutom fysioterapi och sjukgymnastisk behandling, manuell medicin och medicinsk träning behandlar vi med EPTE (elektroterapi), stötvågsbehandling samt medicinsk laser. Vi hjälper också till med utprovning av ledskydd, ortoser, både enkla ledskydd och avancerade biomekaniska av typen Unloader samt utprovning specialdämpade skor vid bokade besök.

Vi har med åren utarbetat effektiva behandlingsmetoder för respektive skada och erbjuder dessa på kliniken. Vi vet när skador och sjukdomar lämpar sig bättre i andras händer och hänvisar då vidare till lämplig instans. Om du har ont i kroppen och vill veta varför och vilken behandling respektive egenvård som är lämplig att göra så är du välkommen till oss. Vi fokuserar på att försöka finna själva vävnadsskadan samt orsaken till att den har uppstått.

Vår verksamhet bedrivs helt privat, utan landstingsfinansiering och högkostnadskort eller frikort gäller ej.

Akut tid till Göteborg eller Stockholm

Akut tid sjukgymnast i Göteborg och Stockholm

Vi håller en hög tillgänglighet mot försäkringsbolag och privata kunder och strävar efter att erbjuda tider samma dag eller dagen efter.

Akut tid till Stockholm, Kista? Klicka på någon av boka-tid-knapparna här ovan.

Akut tid till Göteborg? Läs mer här om vår Göteborgsmottagning.

Omdömen om Ortomed.

Omdöme och kvalitetsutvärdering av Ortomed Stockholm Kista

 

Våra patienters omdöme om vår vårdkvalitet ser ut enligt ovan (mätperiod: 170501-180228).

Via ett tredjepartsföretag ombeds våra patienter att fylla i ett webformulär och bedöma vår vård utifrån följande kvaliteter (svaren lämnas helt anonymt):

 • Kompetens – Upplevde du att denna vårdgivare var kompetent?
 • Empati – Lyssnade denna vårdgivare och var inkännande?
 • Information – Fick du information om ditt besvär och din behandling?
 • Förtroende – Har du förtroende för denna vårdgivare?
 • Övergripande – Skulle du rekommendera denna vårdgivare till andra?

Vi har följande vidareutbildningar:

 • OMI – Examen i Ortopedisk Medicin International
 • MDT/McKenzie – A+B i Mekanisk Diagnostik och Terapi
 • Ortopedisk Podiatri – diagnostisering och behandling av skador i fot och underben
 • Foten och underbenets biomekanik och skador
 • Löpanalys, gånganalys och gång- och löpteknikträning (filmad och videoanalyserad)
 • Tillverkning av ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg (hälkopp/fotortoser)
 • EPTE – Elektroterapi – Ultraljudsguidad nålbehandling med likström
 • Stötvågsbehandling
 • Laserbehandling
 • Ultraljudsundersökning (examen)

Vi omhändertar:

 • Rygg och nackbesvär (akuta, subakuta och återkommande. Ryggskott, ischias, nackspärr etc.)
 • Nacke-skulder-armsmärta
 • Axelsmärta (Impingement, tendinopatier, frusen axel, Ac-ledsskada)
 • Armbågssmärta (tennisarmbåge, golfarmbåge, översträckningssmärta etc)
 • Handled och handbesvär (Karpaltunnel, tendinopatier, subluxerade ben)
 • Höftsmärta & ljumskbesvär (bursiter, tendinopatier, höftartros, ”låsning”, ”piriformis” etc.)
 • Knäsmärta (meniskskada, knäartros, pfss, hopparknä, schlatterknä)
 • Underbensbesvär (benhinnebesvär, ”gubbvad”, hälseneinflammation)
 • Vrist och fot (stukad fot, tendinopatier, överpronation, hälkuddessyndrom, plantarfasciit/hälsporre)
 • Framfot och tår (metatarsalgi, Mortons, hallux valgus)
 • Löprelaterade skador och smärttillstånd

Läs mer nedan om några av våra behandlingar och tjänster. Se även vår hemsida. 

Priser

Vi bedriver privat sjukvård utanför landstinget och högkostnadskort eller frikort gäller ej hos oss. Vi tar ej emot kontanter, men det går bra att betala med betalkort, kreditkort och swish.
Boka tid genom att klicka på någon av de gröna knapparna här ovan; ring, skicka meddelande eller webbtidbokning (välj själv tid och boka).

Nybesök

 • Nybesök, undersökning och diagnostik: 750 kr
 • Nybesök, löpanalys*: 990 kr – läs mer
 • Nybesök, ortopediska skoinlägg inkl. fotanalys: 1 par: 1790 kr och 2 par: 2790 kr
 • Nybesök, hälkoppsinlägg inkl. bedömning av hälsmärta: barn: 1080 kr och vuxen 1380 kr
 • Nybesök, hälsporrepaket* (bedömning av hälsmärta, hälkopp och stötvågsbehandling vid 1 besök): 1650 kr.

Återbesök

 • Återbesök fysiskt (på mottagningen): behandling/uppföljning/stötvåg/laser/EPTE: 600 kr
 • Återbesök online (via telefon/video): 200 kr
 • Återbesök, löpanalys: 750 kr – läs mer
 • Återbesök för nytillverkning av hälkoppsinlägg (om man bara önskar tillverka ett ytterligare par): barn 900 kr och vuxna 1100 kr.
 • Återbesök för nytillverkning av ortopediska skoinlägg (om man bara önskar tillverka ett eller två ytterligare par): 1 par: 1600 kr och 2 par: 2600 kr.

*Hälsporrepaketet lämpar sig för dig som vet eller tror att du har hälsporre / plantar fasciit. Vi säkerställer korrekt diagnos vid besöket.

* Löpanalys
Löpanalys som friskvård: Vår löpanalys är avdragsgill som friskvård. Be om ett kvitto med moms vid besöket som du kan ta med till din arbetsgivare.

Att tänka på inför besök med löpanalys: Tag med dina löparskor, ett par shorts och en tröja att springa i. Du kommer värma upp ca 5 min på löpbandet, därefter filmas du då du springer i ditt tempo. Total löptid ca 10-15 min. Dusch finns om så önskas.

Om du har ett besvär eller smärttillstånd vid löpning som du önskar hjälp med och dessa besvär uppstår efter längre tids löpning så kan det vara bra att ha sprungit precis innan besöket.

Under själva besöket: Vid börjar med undersökning av muskler, leder och rörelsemönster och därefter filmar vi din löpning. Avslutningsvis analyserar vi din löpteknik utifrån den samlade informationen från besöket och lägger upp en plan samt instruerar löpteknikförändring och löpspecifika övningar.

*Laserbehandling paketpris:  5 laserbehandingar: 2500 kr (= 500 kr/styck och du sparar 500 kr totalt)

Läs mer ingående om priser och tjänster här. 

Varmt välkommen!

Behandlingar hos Ortomed Stockholm

Laserbehandling i Stockholm

Laserbehandling i Stockholm Laserbehandling, som också kallas för Low-level Laser Therapy (LLLT) är en behandlingsmetod som vi använder oss av vid akuta skador och vid långvariga smärtbesvär i syfte att stimulera läkning. Behandlingsmetoden använder infrarött ljus…

Ont i knät - Fysioterapeut i Stockholm

Ont i knät - Fysioterapeut i Stockholm Knäsmärta är väldigt vanligt och någonting som drabbar de allra flesta någon gång i livet. Knät är en stor viktbärande led som är väldigt beroende av stabiliserande strukturer som ligament och muskler. På grund av att knät…

Laserbehandling i Stockholm - Kista

Laserbehandling hos Ortomed Stockholm - Kista Fysioterapeuter på Ortomed Stockholm - Kista ger laserbehandling för att förbättra och snabba på läkeförmågan i en vävnad samt för att minska smärta i sig själv eller för att bättre klarar rehab och aktivitet samt i…

Stötvågsbehandling Stockholm

Stötvågsbehandling i Stockholm Vi på Ortomed har arbetat med stötvågsbehandling sedan 2008 och har därav stor erfarenhet av behandlingsmetoden. Vi behandlar axlar, armbågar, höft, knä, underben och fötter. Stötvågsbehandling är ljudvågor som med ett givet…

Hälkopp och hälkoppsinlägg Stockholm

Hälkopp och hälkoppsinlägg i Stockholm En djup styv hälkopp stödjer och avlastar hälen på bästa sätt. Hälben och hälkudde får ett stadigt stöd och utsätts inte för tryck och stötar från underlaget på samma sätt som i stående och gående utan hälkopp.…

Hälsporre behandling i Stockholm - Kista

Hälsporre behandling i Stockholm, Kista Har du hälsporre eller ont i hälen och bor i Stockholm, Kista, Solna, Sollentuna, Danderyd, Jakobsberg med omnejd? Vi har mycket lång och god erfarenhet av bedömning och behandling av hälsporre samt andra häl- och fotrelaterade…

Löpanalys och löpteknik i Stockholm - Kista

Löpanalys och löpteknik i Stockholm - Kista Vi har ett unikt koncept rörande löparskador, löpanalys och löpteknik som utgår från våra kunskaper om anatomi och biomekanik, vävnadsdiagnostik, funktionell bedömning, filmad löpanalys, egen erfarenhet från elitlöpning…

Ont i hälen barn i Stockholm - Severs skada

Ont i hälen hos barn i Stockholm - Kista Ont i hälen hos barn handlar nästan alltid om Severs skada, det vill säga överbelastning i barnets hälben. Vi på Ortomed har sedan 2009 hjälpt flera hundra barn som drabbats av hälsmärta att slippa besvären och stället…

Priser

Priser Vi bedriver privat sjukvård utanför landstinget och högkostnadskort eller frikort gäller ej hos oss. Vi tar ej emot kontanter, men det går bra att betala med betalkort, kreditkort och swish. I slutet på respektive rad står info om vilken tid du skall boka om du…

Skoinlägg i Stockholm

Skoinlägg i Stockholm Skoinlägg görs av våra fotspecialiserade sjukgymnaster. Vi har många års erfarenhet av att bedöma skador i fot, häl, tår och underben samt bedömning för och tillverkning av ortopediska skoinlägg (fotbäddar eller fotinlägg). Vi har ett brett…

Information

Karta

Lämna ett omdöme

Tack för att du vill lämna ett omdöme på Skadekompassen.se och på så sätt hjälpa andra att välja rätt vård för dem.

Betyg *

 Skadekompassen logo

Vad roligt att du vill lämna omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård och vårdgivaren att erbjuda detta.

Tänk på att:

 • Du genom att använda våra Webbsidor och våra Tjänster accepterar vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy
 • Ditt omdöme först granskas av Skadekompassen.se och därefter publiceras om det följer vår policy.
 • Dina synpunkter kan hjälpa vårdgivaren och mottagningen att utvecklas och ge den bästa vården till sina patienter.
 • Mottagningar och vårdgivare uppskattar att höra vad de gör bra. Detta hjälper dem att förstå vad som är viktigt och betydelsefullt för patienten i vårdmötet. Och det uppmuntrar dem att behålla eller förstärka detta beteende.
 • Sakliga och konkreta tips på vad en vårdgivare och mottagning kan förbättra är lätta att ta till sig och ökar chansen till positiv förändring och utveckling.
 • Känner dig felbehandlad så vill vi att du framför det direkt till vårdgivaren eller till mottagningsansvarig person eller till socialstyrelsen och inte använder detta formulär.
 • Har du rena klagomål, vill vi att du framför detta direkt till vårdgivaren eller mottagningen.

Tips på innehåll:

 • Berätta vad du uppskattade i vårdmötet.
 • Skriv sakligt om vad du tror kan förbättra mottagningen och/eller vårdmottagandet.

Så här används informationen du lämnar

 • Vårdgivaren eller mottagning tar del av den information du lämnar, såvida de har samarbete med Skadekompassen.
 • När vi väljer vård letar vi efter bra vård. För att hjälpa patienter att finna vård som de får förtroende för tror vi att man vill veta vad som är bra hos en vårdgivare. Därför publicerar vi omdömen som berör det positiva hos vårdgivaren.
 • Man måste uppge en e-postadress när man lämnar ett omdöme.
 • Dina uppgifter kommer inte föras vidare.

1 omdöme

 1. Omdöme: Besökte igår (14 augusti 2017) Ortomed.
  Jag fick ett otroligt bra bemötande av fysioterapeut Mikael Boije af Gennäs. Undersökningen var mycket noggrann långt utöver det vanliga med efterföljande behandling och rehabiliterings övningar att göra hemma. En mycket nöjd och tacksam patient.

  Från: Lena Svens
  Sysselsättning: Pensionär
  Betyg: 5

Skicka meddelande

Skicka dina uppgifter så blir du kontaktad av Ortomed Stockholm

 • OBS! Tänk på din integritet. Undvik att skriva person- och hälsokänsliga uppgifter.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.