Mikael Boije af Gennäs – Fysioterapeut, Stockholm , Fysioterapeut, Ortopedteknik, Ortopedteknisk verksamhet, Sjukgymnast

Vasastan, Stockholm, Stockholms län

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ortomed Stockholm, c/o Vasaparkens läkarmottagning, Hälsingegatan 2, 113 23 Stockholm

Här bokar du tid hos Mikael Boije af Gennäs – Fysioterapeut, Stockholm

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Om oss

Fysioterapeut i Stockholm – Mikael Boije af Gennäs

Jag har flyttat till Vasastan, mottagningen Ortomed Stockholm Kista har nu flyttat in i nya lokaler i centrala Stockholm. Vår nya adress är Hälsingegatan 2 i Vasastan.

Mikael Boije af Gennäs, leg fysioterapeut hos Ortomed Stockholm, med fördjupat intresse för ortopedisk medicin, det vill säga diagnos, behandling och rehabilitering av skador och sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. Jag har examen i Ortopedisk Medicin (OMI) Basic, Examen i Muskuloskeletal Ultraljudsdiagnostik samt utbildning inom MDT/McKenzie A & B.

Jag försöker finna orsaken till en smärta eller besvär, både själva vävnadsskadan samt den eventuellt bakomliggande orsaken till denna. Mitt arbetssätt utgår från er sjukdomshistoria och klinisk undersökning som ligger till grund för diagnosen. Därefter lägger vi tillsammans upp en behandlingsplan för att uppnå era specifika mål.

Vid den kliniska undersökningen utgår jag från OMI, McKenzie/MDT, funktionella analyser utifrån idrottsmedicinska forskare som dr. Chris Barton och dr Richard Willy mfl. Utöver en klinisk bedömning utför jag även ultraljudsundersökning för att säkerställa diagnos. Utifrån detta presenterar jag åtgärdsförslag och behandlingsalternativ. Om jag anser att du bör få annan behandling eller vidare utredning hänvisar jag dig vidare för det. Min målsättning är att du snabbast möjligt skall bli återställd.

Om du har ont i rygg, nacke, axlar, armbågar, handleder, höft, knä, underben, fot, häl eller tår och vill veta orsaken samt få hjälp att bli frisk är du välkommen att boka ett besök till mig.

Boka tid genom att klicka på någon av knapparna ovanför (webkalender, telefoni eller skicka meddelande). Välkommen!

Löparskador, löpanalys och löpteknik.

Jag har tidigare tävlat i kortdistanslöpning och mitt intresse för biomekanik, löpanalys och löpteknik rimmar väl med mitt funktionella och strukturella tänk vad gäller skador i specifika vävnader och den eventuellt bakomliggande orsaken till dessa. Jag arbetar därför med löpanalys för att med hjälp av löpteknik påskynda rehabilitering och utläkning av skadan. Mitt tänk kring löpning medför ofta fortsatt löpning trots skada.

För närvarande har jag inte tillgång till ett löpband varför jag nu inte erbjuder löpanalys. Jag öppnar upp tjänsten igen när jag återigen erbjuder detta. 

Mekanisk diagnostisk terapi (McKenzie)

Mekanisk diagnostisk terapi (MDT) eller McKenzie metoden är en undersöknings- och behandlingsmetod som används vid skador och besvär i rörelseapparaten. Metoden bygger på en strukturerad undersökning med frågor kring sjukdomshistoria och en uppsättning enkla rörelser för att komma fram till en diagnos och en relevant behandlingsmetod. Metoden är idag en av de främst använda i behandlingen av ryggbesvär.

Ortopedisk medicin international (OMI)

Ortopedisk medicin international (OMI) är ett kunskapsområde inom diagnostik och behandling av skador i muskler, senor, ligament, leder, ledkapslar, bursor samt nacke, bröstrygg och ländrygg. Konceptet OMI baserar diagnostiken på sjukdomshistoria och klinisk undersökning och används av såväl fysioterapeuter som läkare och arbetsterapeuter. Samarbetet mellan de olika professionerna är grundläggande. OMI är fullt kompatibelt med andra discipliner så som MDT/McKenzie etc.

Muskuloskeletal Ultraljudsdiagnosik

Utöver min kliniska bedömning använder jag mig av Ultraljudsdiagnosik för att diagnostisera skador i axlar, armbågar, händer samt höfter, knän och fötter. Ultraljudsundersökning är en radiologisk undersökningsmetod som använder ultraljud för att skapa bilder av en vävnad. Jag använder metoden för att undersöka muskler, ligament, senor och även i viss utsträckning skelett.

Funktionell rehabilitering

Jag arbetar med rehabiliteringsträning utifrån ett helhetstänk, det innebär att jag anpassar rehabiliteringen till era specifika behov. Jag försöker om möjligt finna de bakomliggande orsakerna till er skada och rikta in träning mot att även förebygga framtida besvär.

Utformning av skoinlägg och hälkoppar

Jag arbetar även med utformning av skoinlägg. Jag tar avgjutningar på fötter och tillverkar skoinlägg specifikt för era fötter och behov. Avgjutningar tas i stående eller sittande position och sulan anpassas efter era önskemål, jag kan tillverka både tunnare inlägg som passar bättre i finskor, men jag arbetar även med kraftigare material som klarar av större belastning så som till exempel löpning.

Jag arbetar även med skoinläggsutformning för barn med hälsmärta, så kallade hälkoppar.

Behandlingsmetoder jag använder:

 • Mobilisering och manipulationstekniker
 • Tvärfriktionsmassage
 • Funktionell rehabträning
 • Löpteknikträning
 • Stötvågsbehandling
 • Medicinsk laserbehandling – LLLT
 • EPTE
 • Ortopediska skoinlägg
 • Hälkoppsinlägg

Exempel på skador jag arbetar med:

Axel

 • Impingement
 • Sekundärt impingement
 • Frusen axel

Armbåge

 • Tennisarmbåge
 • Golfarmbåge

Rygg och nacke

 • Ryggskott, lumbago och Ischias
 • Återkommande ryggbesvär
 • Nackspärr

Fot- och underbensrelaterade sjukdomstillstånd

 • Hälsporre (plantar fasciit)
 • Hälkuddesyndrom
 • Severs skada – ont i hälen hos barn
 • Överbelastningsbesvär i fotens senor som tendinos i tibialis posterior, pereoneus brevis och longus
 • Hälseneinflammation
 • Benhinneinflammation

Knä

 • Löparknä
 • Hopparknä
 • Schlatterknä
 • Knäartros
 • Meniskskador

Priser

Vi bedriver privat sjukvård utanför landstinget och högkostnadskort eller frikort gäller ej hos oss. Vi tar ej emot kontanter, men det går bra att betala med betalkort, kreditkort och swish.
Boka tid genom att klicka på någon av de gröna knapparna här ovan; ring, skicka meddelande eller webbtidbokning (välj själv tid och boka).

Nybesök

 • Nybesök, undersökning och diagnostik: 750 kr
 • Nybesök, löpanalys*: 990 kr – läs mer  F.n. erbjuder jag inte denna tjänst här i Stockholm av brist på utrymme för löpband.
 • Nybesök, ortopediska skoinlägg inkl. fotanalys: 1 par: 1790 kr och 2 par: 2790 kr
 • Nybesök, hälkoppsinlägg inkl. bedömning av hälsmärta: barn: 1080 kr och vuxen 1380 kr
 • Nybesök, hälsporrepaket* (bedömning av hälsmärta, hälkopp och stötvågsbehandling vid 1 besök): 1650 kr.

Återbesök

 • Återbesök fysiskt (på mottagningen): behandling/uppföljning/stötvåg/laser/EPTE: 600 kr
 • Återbesök online (via telefon/video): 200 kr
 • Återbesök, löpanalys: 750 kr – läs mer F.n. erbjuder jag inte denna tjänst här i Stockholm av brist på utrymme för löpband.
 • Återbesök för nytillverkning av hälkoppsinlägg (om man bara önskar tillverka ett ytterligare par): barn 900 kr och vuxna 1100 kr.
 • Återbesök för nytillverkning av ortopediska skoinlägg (om man bara önskar tillverka ett eller två ytterligare par): 1 par: 1600 kr och 2 par: 2600 kr.

*Hälsporrepaketet lämpar sig för dig som vet eller tror att du har hälsporre / plantar fasciit. Vi säkerställer korrekt diagnos vid besöket.

* Löpanalys
Löpanalys som friskvård: Vår löpanalys är avdragsgill som friskvård. Be om ett kvitto med moms vid besöket som du kan ta med till din arbetsgivare.

Att tänka på inför besök med löpanalys: Tag med dina löparskor, ett par shorts och en tröja att springa i. Du kommer värma upp ca 5 min på löpbandet, därefter filmas du då du springer i ditt tempo. Total löptid ca 10-15 min. Dusch finns om så önskas.

Om du har ett besvär eller smärttillstånd vid löpning som du önskar hjälp med och dessa besvär uppstår efter längre tids löpning så kan det vara bra att ha sprungit precis innan besöket.

Under själva besöket: Vid börjar med undersökning av muskler, leder och rörelsemönster och därefter filmar vi din löpning. Avslutningsvis analyserar vi din löpteknik utifrån den samlade informationen från besöket och lägger upp en plan samt instruerar löpteknikförändring och löpspecifika övningar.


Läs mer ingående information om våra priser och tjänsteinnehåll här.

Behandlingar hos Mikael Boije af Gennäs – Fysioterapeut, Stockholm

Ont i axeln - Fysioterapeut i Stockholm - Vasastan

Ont i axeln - fysioterapeut i Stockholm Axelbesvär är mycket vanligt och någonting jag träffar regelbundet på vår klinik. Det finns många olika orsaker till axelbesvär, de allra vanligaste besvären från axeln kommer smygande, utan att det har skett en skada eller…

Ont i foten - Fotspecialiserad Fysioterapeut, Stockholm

Ont i foten - Fysioterapeut, Stockholm Jag har flyttat till Vasastan. Mottagningen Ortomed Stockholm Kista har flyttat in i nya lokaler i centrala Stockholm. Vår nya adress kommer vara Hälsingegatan 2 i Vasastan. Fotsmärta kan uppstå som följd av en akut skada eller en…

Priser hos Ortomed Stockholm

Priser Vi bedriver privat sjukvård utanför landstinget och högkostnadskort eller frikort gäller ej hos oss. Vi tar ej emot kontanter, men det går bra att betala med betalkort, kreditkort och swish. I slutet på respektive rad står info om vilken tid du skall boka om du…

Ont i hälen, barn - Fysioterapeut Stockholm - Vasastan

Ont i hälen hos barn i Stockholm Hälsmärta hos barn är mycket vanligt, särskilt i åldern 9-15 år. Smärtan kommer från överbelastning i tillväxtzonen i hälbenet. Denna överbelastningsskada kallas för Severs skada och drabbar ofta aktiva inom fotboll, innebandy,…

Löpanalys & löpteknik i Stockholm.

Löpanalys och löpteknik i Stockholm OBS! För närvarande erbjuder jag inte denna tjänst p g a utrymmesbrist för löpbandet. Jag öppnar upp denna tjänst igen när jag kan erbjuda detta.  Är du löpare i Stockholm med omnejd, vare sig om det är på motions- eller…

Stötvågsbehandling i Stockholm

Stötvågsbehandling i Stockholm Jag har goda erfarenheter av stötvågsbehandling på en rad olika diagnoser där smärta har avtagit snabbare mycket snabbare än väntat. Stötvågsbehandling smärtlindrar men kan även stimulera en skada till läkning. Vid till exempel…

Information

Karta

Lämna ett omdöme

Tack för att du vill lämna ett omdöme på Skadekompassen.se och på så sätt hjälpa andra att välja rätt vård för dem.

Betyg *

 Skadekompassen logo

Vad roligt att du vill lämna omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård och vårdgivaren att erbjuda detta.

Tänk på att:

 • Du genom att använda våra Webbsidor och våra Tjänster accepterar vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy
 • Ditt omdöme först granskas av Skadekompassen.se och därefter publiceras om det följer vår policy.
 • Dina synpunkter kan hjälpa vårdgivaren och mottagningen att utvecklas och ge den bästa vården till sina patienter.
 • Mottagningar och vårdgivare uppskattar att höra vad de gör bra. Detta hjälper dem att förstå vad som är viktigt och betydelsefullt för patienten i vårdmötet. Och det uppmuntrar dem att behålla eller förstärka detta beteende.
 • Sakliga och konkreta tips på vad en vårdgivare och mottagning kan förbättra är lätta att ta till sig och ökar chansen till positiv förändring och utveckling.
 • Känner dig felbehandlad så vill vi att du framför det direkt till vårdgivaren eller till mottagningsansvarig person eller till socialstyrelsen och inte använder detta formulär.
 • Har du rena klagomål, vill vi att du framför detta direkt till vårdgivaren eller mottagningen.

Tips på innehåll:

 • Berätta vad du uppskattade i vårdmötet.
 • Skriv sakligt om vad du tror kan förbättra mottagningen och/eller vårdmottagandet.

Så här används informationen du lämnar

 • Vårdgivaren eller mottagning tar del av den information du lämnar, såvida de har samarbete med Skadekompassen.
 • När vi väljer vård letar vi efter bra vård. För att hjälpa patienter att finna vård som de får förtroende för tror vi att man vill veta vad som är bra hos en vårdgivare. Därför publicerar vi omdömen som berör det positiva hos vårdgivaren.
 • Man måste uppge en e-postadress när man lämnar ett omdöme.
 • Dina uppgifter kommer inte föras vidare.

2 omdömen

 1. Omdöme: Besökte igår (14 augusti 2017) Ortomed.
  Jag fick ett otroligt bra bemötande av fysioterapeut Mikael Boije af Gennäs. Undersökningen var mycket noggrann långt utöver det vanliga med efterföljande behandling och rehabiliterings övningar att göra hemma. En mycket nöjd och tacksam patient.

  Från: Lena Svens
  Sysselsättning: Pensionär
  Betyg: 5

 2. Omdöme:
  Bemötande, engagemang, kunnande, allt får toppbetyg. Jag har efter alldeles för många år äntligen fått rätt hjälp för mina skulderbesvär. Upplevelsen är både professionell och varm. Inte bara fick jag en uttömmande utredning, men också en pedagogisk genomgång av problematiken och hur vi ska lösa den.

  Från: Sanna
  Sysselsättning: Student
  Betyg: 5

Skicka meddelande

Skicka dina uppgifter så blir du kontaktad av Mikael Boije af Gennäs - Fysioterapeut, Stockholm

 • OBS! Tänk på din integritet. Undvik att skriva person- och hälsokänsliga uppgifter.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.