Löpanalys & löpteknik i Stockholm.

Tillbaka till Mikael Boije af Gennäs – Fysioterapeut, Stockholm

Här bokar du tid hos Mikael Boije af Gennäs – Fysioterapeut, Stockholm

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Löpanalys & löpteknik i Stockholm.

Löpanalys och löpteknik i Stockholm, Kista

Är du löpare i Stockholm med omnejd, vare sig om det är på motions- eller elitnivå, och önskar hjälp med löpanalys och löpteknik är du välkommen. Jag ser över mekanik och teknik vid löpning i syfte att avlasta skador och hjälpa dem att läka ut, motverka skador eller att förbättra prestation. Vid löpanalys och löptekniktträning utgår jag ifrån egen erfarenhet från elitträning, aktuell forskning samt från beprövad erfarenhet. Jag har utbildning i Biomechanics and Running Retraining nivå 1 och 2 under Dr Christian Barton och gått kurser hos fot- och underbenspecialisterna Enda King, James Moore och Markku Panalahti och baserar även mitt arbete utifrån ledande forskare inom löpanalys och löptekniksträning som Dr Richard Willy och från artiklar från ledande kliniker inom fotens funktion, biomekanik och behandling.

Löpanalys nybesök: 890 kr

Vid besöket undersöker jag vävnad och funktion och filmar din löpning. Jag söker efter den vävnad och skada som framkallar smärtan. Jag söker även efter bakomliggande orsaker till att vävnadsskadan uppstått genom att vi tittar på rörelseomfång i leder, stramhet och svaghet i muskulatur samt rörelsemönster vid olika aktiviteter. Därefter analyserar jag din löpteknik.

Jag filmar dig när du löper på ett löpband och spelar sedan upp filmen i slow-motion för att kunna analysera så noggrant som möjligt. Vid löpanalysen tittar jag bland annat på fot-, knä- och höftposition, stegfrekvens och steglängd. Under löpanalysen coachar jag dig i hur löpsteget kan läggas om för att till exempel minska krafterna som verkar på leder och senor.

Därefter lägger jag samman fynden från undersökning och film och konstruerar en plan för rehabilitering, vilken brukar innehålla egenvård med specifika övningar att utföra, eventuell behandling samt löptekniksförändring. Vi sätter huvudmål och delmål och följer upp med återbesök till dess vi nått önskat resultat.

Löpanalys återbesök: 650 kr

Vid ett Löpanalys återbesök följer jag upp den första löpanalysen och utvärderar den plan som har lagts upp. Ytterligare finns möjlighet att få hjälp med omträning av löpsteg vid dessa tillfällen. Jag ger dig aktiv coaching samt specifika hemövningar för att uppnå bästa resultat av din träning.