Löpanalys & löpteknik i Stockholm.

Tillbaka till Mikael Boije af Gennäs – Fysioterapeut, Stockholm

Här bokar du tid hos Mikael Boije af Gennäs – Fysioterapeut, Stockholm

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Löpanalys & löpteknik i Stockholm.

Löpanalys och löpteknik i Stockholm, Kista

Är du löpare i Stockholm med omnejd, vare sig om det är på motions- eller elitnivå, och önskar hjälp med löpanalys och löpteknik är du välkommen. Jag ser över mekanik och teknik vid löpning i syfte att avlasta skador och hjälpa dem att läka ut, motverka skador eller att förbättra prestation. Vid löpanalys och löptekniktträning utgår jag ifrån egen erfarenhet från elitträning, aktuell forskning samt från beprövad erfarenhet. Jag har utbildning i Biomechanics and Running Retraining nivå 1 och 2 under Dr Christian Barton och gått kurser hos fot- och underbenspecialisterna Enda King, James Moore och Markku Panalahti och baserar även mitt arbete utifrån ledande forskare inom löpanalys och löptekniksträning som Dr Richard Willy och från artiklar från ledande forskare inom fotens funktion, biomekanik och behandling.

Löpanalys, löpteknik och funktionsanalys som friskvård

Vår löpanalystjänst är godkänd av skatteverket som friskvård vilket betyder att du kan boka vår ”Löpanalys nybesök” och ”Löpanalys återbesök” och använda ditt friskvårdsbidrag. Meddela oss innan betalning vid besöket för att få ett kvitto med moms till din arbetsgivare.

Löpanalys nybesök: 990 kr

Vid besöket undersöker jag vävnad och funktion och filmar din löpning. Om du har en skada eller smärta söker jag efter den vävnad och eventuell skada som framkallar smärtan. Jag söker även efter bakomliggande orsaker till att vävnadsskadan uppstått genom att vi tittar på rörelseomfång i leder, stramhet och svaghet i muskulatur samt rörelsemönster vid olika aktiviteter. Därefter analyserar jag din löpteknik. Har du inget besvär fokuserar jag på dina mål och hjälper dig att optimera ditt löpsteg och förbättra förutsättningarna för att nå målen.

Jag filmar dig när du löper på ett löpband och spelar sedan upp filmen i slow-motion för att kunna analysera så noggrant som möjligt. Vid löpanalysen tittar jag bland annat på fot-, knä- och höftposition, stegfrekvens och steglängd. Under löpanalysen coachar jag dig i hur löpsteget kan läggas om för att till exempel minska krafterna som verkar på leder och senor eller för att få ett lättare, spänstigare och mer effektivt steg.

Därefter lägger jag samman fynden från undersökning och film och konstruerar en plan för rehabilitering eller för att nå dina mål. Planen brukar innehålla egenvård/träning med specifika övningar att utföra, eventuell behandling samt löptekniksförändring. Vi sätter huvudmål och delmål och följer upp med återbesök till dess vi nått önskat resultat.

Löpanalys återbesök: 750 kr

Vid ett Löpanalys återbesök följer jag upp den första löpanalysen och utvärderar den plan som har lagts upp. Ytterligare finns möjlighet att få hjälp med omträning av löpsteg vid dessa tillfällen. Jag ger dig aktiv coaching samt specifika hemövningar för att uppnå bästa resultat av din träning.