Fysioterapiteamet i Stockholm , Fysioterapeut, Kiropraktor, Sjukgymnast

Norrmalm, Stockholm, Stockholms län

Drottningatan 88F, 111 36 Stockholm
(inne på Centralbadets gård)

Här bokar du tid hos Fysioterapiteamet i Stockholm

Ring (visa nummer) Ring oss på 08-698 09 42 Skicka meddelande

Kontakta oss genom att skicka ett meddelande härifrån. Om ni inte fått en tid av oss inom två veckor så vänligen återkom.

Om oss

Fysioterapeuter vid hötorget, Norrmalm i Stockholm – Fysioterapiteamet

Vi är en grupp erfarna legitimerade sjukgymnaster (fysioterapeuter) i Stockholm city. Vi erbjuder stötvåg, laser, träning och sjukgymnast behandling. Högkostnadskort och frikort gäller.

McKenzie/Mekanisk Diagnostik och Terapi

MDT är en av världens mest spridda metoder för behandling av besvär i rygg, nacke och extremiteter. Cirka 2400 läkare och sjukgymnaster har gått minst den inledande kursen i MDT i Sverige. MDT är en effektiv metod för diagnostik och behandling av smärta i rygg, nacke, armar eller ben. Syftet är inte bara tillfällig smärtlindring utan bot och långsiktig hjälp.
Metoden bygger på att använda upprepade rörelser för att sortera in besvären i olika diagnosgrupper. Dessa rörelser är ganska okomplicerade och kräver ingen speciell utrustning.
Besvären sorteras efter hur de reagerar på olika upprepade rörelser. När man funnit en rörelseriktning i ryggen som lindrar besvären används den som behandling.

OMT

Ortopedisk Manuell Terapi är en specialistinriktning inom sjukgymnastiken. Med en helhetssyn som bas görs en analys och sammanställning av sjukdomsbakgrund, smärt och funktionsstatus kompletterat med manuell undersökning av leder, muskler och nerver. I denna undersökning ingår systematiska specifika tester av rörlighet, smärtprovokation och avlastning. Därefter upprättas, i samråd med patienten, en behandlingsplan vilken kontinuerligt utvärderas och vid behov revideras.
Behandlingen kan innefatta smärtlindring, töjning av aktuell muskulatur, mobilisering, manipulation och funktionell träning.

Behandling och Rehabiliteringsträning

Vi använder olika behandlingsmetoder tillsammans med rehabträning och tips på egenvård för att hjälpa dig att bli frisk fortast möjligt.

Akupunktur
Medicinsk akupunktur bygger på ett naturvetenskapligt underlag med modern västerländsk smärtforskning som grund. Effekten av akupunktur uppnås via stimulans av grova inåtledande nerver, vilket ger en frisättning av så kallade endorfiner och serotoninerga substanser (kroppens eget morfin). Dessa substanser frisätts i ryggmärgsvätskan och har en smärtlindrande effekt. Man har i studier också påvisat en ökad aktivitet i immunförsvaret, samt en frisättning av adenosin på platsen där nålen placeras.
Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU – rapport 177, 2006) har funnit att det föreligger starkt vetenskapligt stöd för akupunktur som behandlingsval vid långvarig ländryggssmärta samt tennisarmbåge. Akupunktur hjälper också vid smärta i nacke och skuldror.

Fokuserad stötvågsbehandling
Fokuserad stötvågsbehandling (chockvåg) är en effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad metod som använts av sjukgymnaster sedan mer än tio år tillbaka.
Hur används metoden inom sjukgymnastik ?
Genom en piezoelektrisk stötvågsprob genereras akustiska vågor vilka transporteras in i smärtande område . Forskning visar en positiv effekt på 70-80% av sjukgymnast behandlade patienter både på akuta och kroniska besvär.

Behandlingar hos Fysioterapiteamet i Stockholm

Laserbehandling med högeffektlaser

Laserbehandling Laserbehandling är behandling med rent ljus vilket påverkar aktiviteten i våra celler. Detta leder till en rad påföljande effekter som bland annat ökad cirkulation i blod och lymfkärl och utsöndring av olika ämnen som bl.a endorfiner och…

Ultraljudsundersökning (ultraljudsskanning)

Ultraljudsundersökning av muskler, leder och senor i Stockholm Ultraljudsundersökning eller ultraljudsskanning är en säker och effektiv metod för att visualisera och diagnostisera olika skador och sjukdomstillstånd. Genom att låta ofarliga högfrekventa ljudvågor…

Severs skada - ont i hälen hos barn

Severs skada - ont i hälen hos barn Severs skada, även kallad Sever-Haglunds skada, är ett överbelastningstillstånd i tillväxtzonen baktill i barns hälben. Barns hälben är uppdelad i två delar med en tillväxtzon emellan. Denna tillväxtzon är känslig för stress i…

Information

Karta

Lämna ett omdöme

Tack för att du vill lämna ett omdöme på Skadekompassen.se och på så sätt hjälpa andra att välja rätt vård för dem.

Betyg *

 Skadekompassen logo

Vad roligt att du vill lämna omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård och vårdgivaren att erbjuda detta.

Tänk på att:

 • Du genom att använda våra Webbsidor och våra Tjänster accepterar vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy
 • Ditt omdöme först granskas av Skadekompassen.se och därefter publiceras om det följer vår policy.
 • Dina synpunkter kan hjälpa vårdgivaren och mottagningen att utvecklas och ge den bästa vården till sina patienter.
 • Mottagningar och vårdgivare uppskattar att höra vad de gör bra. Detta hjälper dem att förstå vad som är viktigt och betydelsefullt för patienten i vårdmötet. Och det uppmuntrar dem att behålla eller förstärka detta beteende.
 • Sakliga och konkreta tips på vad en vårdgivare och mottagning kan förbättra är lätta att ta till sig och ökar chansen till positiv förändring och utveckling.
 • Känner dig felbehandlad så vill vi att du framför det direkt till vårdgivaren eller till mottagningsansvarig person eller till socialstyrelsen och inte använder detta formulär.
 • Har du rena klagomål, vill vi att du framför detta direkt till vårdgivaren eller mottagningen.

Tips på innehåll:

 • Berätta vad du uppskattade i vårdmötet.
 • Skriv sakligt om vad du tror kan förbättra mottagningen och/eller vårdmottagandet.

Så här används informationen du lämnar

 • Vårdgivaren eller mottagning tar del av den information du lämnar, såvida de har samarbete med Skadekompassen.
 • När vi väljer vård letar vi efter bra vård. För att hjälpa patienter att finna vård som de får förtroende för tror vi att man vill veta vad som är bra hos en vårdgivare. Därför publicerar vi omdömen som berör det positiva hos vårdgivaren.
 • Man måste uppge en e-postadress när man lämnar ett omdöme.
 • Dina uppgifter kommer inte föras vidare.

Skicka meddelande

Skicka dina uppgifter så blir du kontaktad av Fysioterapiteamet i Stockholm

 • OBS! Tänk på din integritet. Undvik att skriva person- och hälsokänsliga uppgifter.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.