Ultraljudsundersökning (ultraljudsskanning)

Tillbaka till Fysioterapiteamet i Stockholm

Här bokar du tid hos Fysioterapiteamet i Stockholm

Ring (visa nummer) Ring oss på 08-698 09 42 Skicka meddelande

Kontakta oss genom att skicka ett meddelande härifrån. Om ni inte fått en tid av oss inom två veckor så vänligen återkom.

Ultraljudsundersökning (ultraljudsskanning)

Ultraljudsundersökning av muskler, leder och senor i Stockholm

Ultraljudsundersökning eller ultraljudsskanning är en säker och effektiv metod för att visualisera och diagnostisera olika skador och sjukdomstillstånd. Genom att låta ofarliga högfrekventa ljudvågor skickas ner i vävnaden och studsa tillbaks till en mottagare så framträder bilder av även djupare liggande vävnader. Bildvisningen sker i realtid och möjligheten till både stillbilder liksom inspelade rörliga bilder förstärker användningsnyttan. Man kan därigenom studera en skadad senas utseende, funktion och status och på så sätt få ytterligare underlag till diagnos och allvarlighetsgrad av skadan eller sjukdomstillståndet. En annan stor fördel med realtidsbilder är att skadan och diagnosen kan uttryckas till patienten direkt under undersökningen vid undersökningsbesöket vilket gör att rätt information och åtgärdsförslag snabbare kan delges.

Vanliga skador vi undersöker

  • Axelbesvär: Impingement, kalkaxel, supraspinatustendinos och slemsäcksinflammation
  • Armbågsbesvär: Tennisarmbåge, golfarmbåge
  • Höft och lårskada: Trokanterit, hamstringsskada, bristningar i framsida lår
  • Knäskador: Ligamentskada, hopparknä, löparknä
  • Underben och fotskador: Tennisleg, gubbvad, hälseneinflammation, hälsporre (plantar fasciit)

Så här går en undersökning till hos oss

Det område/kroppsdel vi skall undersöka skall vara fri från kläder. Vi applicerar en vattenlöslig gel och för handenheten (proven) mot och över hudområdet. Samtidigt ser vi bilder av vävnaderna på en bildskärm. Undersökningen tar ca 5-10 min och ger oss direkt ytterligare information till de befintliga fynd och information vi fått från den kliniska undersökningen och symtom.

Så här bokar du tid för ultraljudsundersökning till oss

Klicka på någon av boka-tid-knapparna här ovan