fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Allmänläkare, Tennisarmbåge (lateral epikondylit), Stockholm, Stockholms län – Skadekompassen

Din sökning på Allmänläkare, Tennisarmbåge (lateral epikondylit) i Stockholm, Stockholms län resulterade i 1 vårdgivare

Förslag på djupare filtrering

Stockholm, Stockholms län

I Stockholm finns det gott om vårdcentraler, fysioterapeuter (sjukgymnaster), psykologer, tandläkare, dietister, läkare, naprapater och kiropraktorer som hjälper invånarna att hålla sig eller bli friska. Stockholm är vår största tätort på 1 370 000 invånare och ligger i Stockholms län. Det är Sveriges huvudstad och centrum för politik, media, kultur och ekonomi. Stockholm grundades under tidigt 1200 tal och placeringen var strategisk ur både handel- och försvarssynpunkt. Stockholm har en av Sveriges vackraste skärgårdar och har ett lyckat klimat med både riktiga vintrar och varma, soliga somrar. Detta ger befolkningen bra möjligheter till både vinter- och sommaraktiviteter.

Allmänläkare

Läkare får genom sin grundutbildning en helhets- och detaljsyn på människan på ett övergripande plan och kan efter denna fördjupa sig inom ett särskilt område och bli specialist. Läkaren kan vara både första instans och speciliastinstans i vården och arbetar vanligtvis på sjukhus, vårdcentral, privatklinik eller i forskning. Läkaren har befogenhet att skriva recept på receptbelagda läkemedel samt utföra operativa ingrepp. Läkare kan vara specialist inom; allmänmedicin, ortopedi, kirurgi, internmedicin, psykiatri, neurologi, reumatologi, onkologi, barn- och ungdomsmedicin, rehabiliteringsmedicin, arbets- och miljömedicin, klinisk neurofysiologi, bild- och funktionsmedicin och en mängd ytterligare.

Tennisarmbåge (lateral epikondylit)

Tennisarmbåge kallas den överbelastningsskada som drabbar senfästen på armbågens utsida. Skadan leder till smärta kring armbågens utsida då musklerna som lyfter handryggen uppåt belastas. Vid mer uttalade besvär kan det göra ont även vid vila och armen kan göra ont att räta ut. Skadan och smärttillståndet är mycket vanligt och drabbar vanligtvis medelålders personer. Prognosen är god men besvären kan bli långvariga om ingen belastningsförändring görs utan provocerande aktivitet fortsatt bedrivs. Det finns bra egenvård i form av träningsprogram att göra samt att behandling kan hjälpa till att lindra besvär och snabba på läkning.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar