Fysioterapeut Kista

Tillbaka till Ortomed Stockholm – Kista

Här bokar du tid hos Ortomed Stockholm – Kista

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Fysioterapeut Kista

Fysioterapi (sjukgymnastik) i Kista

Våra fysioterapeuter (sjukgymnaster) på Ortomed Stockholm – Kista är specialiserade på ortopediska sjukdomstillstånd och erbjuder fysioterapi för smärta och besvär i kroppens rörelseorgan. Vi är specialiserade på klinisk diagnostik, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rygg, nacke, axel, armbåge, höft, knä, fot och häl. För diagnostik och behandling använder vi oss av följande koncept och metoder:

 • OMI – ortopedisk medicin international
 • OMT – ortopedisk manuel terapi
 • McKenzie / MDT – mekanisk diagnostik och terapi
 • MTT – medicinsk träningsterapi
 • Idrottsmedicin
 • Stötvågsbehandling/shock wave therapy
 • Ortopedisk podiatri och ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg
 • Akupunktur
 • Ultraljudsundersökning / ultraljudsskanning
 • Anatomi och injektionsutbildning
 • IOC – internationella olympiska kommitténs idrottsmedicinska konferenser

Diagnostik – behandling – egenvård – rehab

Vi är intresserade av att finna orsaken till en smärta, informera om den, presentera förslag på lämplig vård och egenvård och erbjuda detta. Vi har efter många år arbetat fram verksamma metoder att hjälpa våra patienter att så fort som möjligt bli friska och återgå till önskad aktivitet.

Sjukgymnastik och fysioterapi

Fysioterapeuten är tillsammans med läkaren sjukvårdens förstainstans  inom  muskuloskeletala skador och sjukdomar. Det innebär att patienter kan söka direkt till en specialiserad fysioterapeut för bedömning/diagnos av din smärta eller sjukdomstillstånd. Den absoluta majoriteten av smärta och besvär i rörelsesystemet bedöms och diagnostiseras bäst kliniskt, det vill säga genom samtal och fysisk undersökning. I de fall vidare diagnostisk utredning (röntgen, MR, CT, ultraljudsundersökning, provtagning, ortopedkirurgisk bedömning, neurologisk utredning etc) behövs hänvisar  sjukgymnasten vidare för detta.  Efter trauma/olycka eller då misstanke om att fraktur eller skada på skelett kan föreligga bör patienten istället söka till sin vårdcentral eller sjukhusets ortopediska akutmottagning. Om  om patienten i tillägg till smärta i kroppen även har en allmän sjukdomskänsla (känner sig sjuk) bör första besöket bli till vårdcentralens läkare och inte till fysioterapeuten/sjukgymnasten.

Fysioterapeuten bedömer/ställer diagnos, informerar om sjukdomstillståndet, informerar och instruerar rekommenderad egenvård och behandling. Vid första besöket ligger fokus på att bedöma tillståndet och vid eventuella återbesök på att återställa funktion, friskhet och belastningstålighet igen. Fysioterapeuter arbetar också förebyggande för att du inte skall råka ut för andra skador eller för att ge dig verktyg att hantera eventuella återfall. Våra fysioterapeuters mål är att du skall förstå ditt sjukdomstillstånd och bli motiverad att ta hand om din kropp och hälsa på ett bra sätt.

Fysioterapeut Kista, Solna, Sollentuna, Täby, Danderyd, Spånga, Jakobsberg, Sundbyberg

Söker du fysioterapeut (sjukgymnast) i Kista, Solna, Sollentuna, Täby, Danderyd, Spånga, Jakobsberg eller Sundbyberg så har vi ofta akuttider för dig med smärta i kroppen; ont i ryggen, ryggskott, diskbråck, nackspärr, impingement, tennisarmbåge, golfarmbåge, karpaltunnel  syndrom, ont i höften, hopparknä, löparknä, benhinne inflammation, hälseneinflammation, hälsporre och ont i hälen. Vi tillverkar även ortopediska skoinlägg och hälkoppar samt behandlar med stötvåg och laserbehandling.