Skoinlägg och fotilägg i Malmö

Tillbaka till Ortopedmedicinska kliniken i Malmö

Här bokar du tid hos Ortopedmedicinska kliniken i Malmö

Ring (visa nummer) Ring oss på 040-122277 eller 0705908983 eller 0709166650 eller 0739954132 Skicka meddelande

Skoinlägg och fotilägg i Malmö

Skoinlägg i Malmö. Pris: 1000 kr

Vi bedömer behovet för och tillverkar ortopediska skoinlägg. Vi formar inlägget i belastat och korrigerat läge och anpassar därefter vid behov skoinlägget med korrigerande kilar och pelotter. Vid första besöket lyssnar vi på behovet, gör en fotanalys och tillverkar och levererar vanligtvis skoinlägget direkt. Genom vår moderna tillverkningsprocess kan vi därmed bedöma, tillverka och anpassa inlägget vid ett enda besök. Därav kan vi erbjuda ett dynamiskt ortopediska skoinlägg till ett relativt lågt pris.

Skoinlägg tillverkade av ortopedmedicinska vårdgivare

Olika typer av tå-, fot- och underbensrelaterade skador/överbelastningar kräver olika behandlingsåtgärder. Det är därför bra om dina besvär bedöms och omhändertas av en terapeut som är specialiserad på både diagnostisering och behandling. En av behandlingarna som kan bli nödvändig är ett korrigerande /avlastande ortopediskt inlägg.

Så här går besöket till

Först görs en ortopedmedicinsk undersökning. Därefter tittar vi på fotens och benens anatomi och biomekanik i stillastående och vid olika aktiva belastningar. Vi använder podoskop/spegellåda och funktionella test där fotens och benens ledrörelser och belastningsförändringar analyseras och värderas. Utifrån denna information och de krav som kommer ställas på skoinlägget tillverkas och anpassas inlägget.

Tillverkning

Sulan värms för att göra den inre kärnan formbar. Därefter belastas foten i neutralt läge på en formkudde och inlägget formas då exakt efter din fot. Vid behov byggs det individuellt anpassade inlägget på med kilar och förstärkningar för att ge särskild avlastning och förändring av belastningsbilden för tår, fot, vrist, underben, knä eller höft.
Resultatet blir ett individuellt avgjutet, handarbetat och belastningsanpassat funktionellt ortopediskt inlägg som kan användas direkt efter tillverkning.

Inläggen är relativt tunna och passar de flesta skor som har en löstagbar innersula.  Våra inlägg används i allt från vardagsskor till arbets-, tränings- och fotbollsskor

Skoinlägg rekommenderas vid

Våra skoinlägg används vid behandling av

  • Hälsporre
  • Hälkuddesyndrom
  • Severs skada
  • Överpronation
  • Överbelastningsbesvär
  • Ömma fötter
  • Ömma trampdynor

Två olika typer av skoinlägg

Vi arbetar med SuperSole respektive Balkefors.

För att boka tid för undersökning och tillverkning klickar du på någon av ”boka-tid-knapparna” här ovan.

Varmt välkommen!