Norra Allégatan 8, 413 01 Göteborg

Här bokar du tid hos Ortomed Göteborg

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Ring, skicka meddelande eller välj i webtidboken.

Om oss

Fysioterapeut / sjukgymnast på Ortomed Göteborg

Våra fysioterapeuter (sjukgymnaster) i Göteborg är alla ortopedmedicinskt specialiserade. Vi har lång erfarenhet av diagnostisering/bedömning, behandling och rehabilitering av rörelseorganens skador och sjukdomstillstånd, dvs alla besvär i rygg, nacke, axlar, armar, höft, knä, underben och fot. Vi arbetar även med funktionsanalyser, gång- och löpanalyser samt ortopedisk podiatri, vilket innefattar bedömning för och tillverkning av ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg (fotortoser). Vi har även lång erfarenhet av stötvågsbehandling och arbetar sedan ett par år även med laserbehandling och vi hjälper också till med utprovning av ledskydd, ortoser och specialskor vid bokade besök.

Om du har ont i kroppen och vill veta varför samt vilken behandling respektive egenvård som är lämplig att göra så är du välkommen till oss. Vi fokuserar på att försöka finna själva vävnadsskadan samt den bakomliggande orsaken till att den har uppstått.

Vår verksamhet bedrivs helt privat, utan landstingsfinansiering och  högkostnadskort eller frikort gäller ej.

Akut tid till Göteborg eller Stockholm
Akut tid sjukgymnast i Göteborg och Stockholm

Vi håller en hög tillgänglighet mot försäkringsbolag och privata kunder och strävar efter att erbjuda tider samma dag eller dagen efter.

Akut tid till Göteborg? Klicka på någon av boka-tid-knapparna här ovan.

Akut tid till Stockholm? Läs mer här om vår Stockholmsmottagning.

I vår kvalitetsutveckling ingår kontinuerlig kundnöjdhetsundersökning.

Omdöme om Ortomeds vårdgivare

Våra patienters omdöme om vår vårdkvalitet ser ut enligt ovan (mätperiod: 150101- 20170411).

Via ett tredjepartsföretag ombeds våra patienter att fylla i ett webformulär och bedöma vår vård utifrån följande kvaliteter (svaren lämnas helt anonymt):

 • Kompetens – Upplevde du att denna vårdgivare var kompetent?
 • Empati – Lyssnade denna vårdgivare och var inkännande?
 • Information – Fick du information om ditt besvär och din behandling?
 • Förtroende – Har du förtroende för denna vårdgivare?
 • Övergripande – Skulle du rekommendera denna vårdgivare till andra?

Vi har följande vidareutbildningar:

 • OMI – Ortopedisk Medicin International
 • MDT/McKenzie – Mekanisk Diagnostik och Terapi
 • OMT – Ortopedisk Manuel Terapi
 • Allmänmedicin och företagshälsovård
 • Injektionsbehandling
 • Idrottsmedicin
 • Löpanalys
 • Rörelseanalys
 • Ortopedisk Podiatri – diagnostisering och behandling av skador i fot och underben
 • Tillverkning av ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg (fotortoser)
 • Stötvågsbehandling
 • Akupunktur
 • Ultraljud och ultraljudsundersökning

Vi omhändertar:

 • Rygg och nackbesvär (akuta, subakuta och återkommande. Ryggskott, ischias, nackspärr, diskbråck etc.)
 • Nacke-skulder-armsmärta
 • Axelsmärta (Impingement, tendinopatier, frusen axel, Ac-ledsskada)
 • Armbågssmärta (tennisarmbåge, golfarmbåge, översträckningssmärta etc)
 • Handled och handbesvär (Karpaltunnel, tendinopatier, subluxerade ben)
 • Höftsmärta & ljumskbesvär (bursiter, tendinopatier, höftartros, ”låsning”, ”piriformis” etc.)
 • Knäsmärta (meniskskada, knäartros, pfss, hopparknä, schlatterknä, löparknä)
 • Underbensbesvär (benhinnebesvär, gubbvad, hälseneinflammation)
 • Vrist och fot (stukad fot, tendinopatier, överpronation, hälkuddessyndrom, plantarfasciit, hälsporre, severs)
 • Framfot och tår (metatarsalgi, Mortons, hallux valgus, hallux rigidus)

Våra vårdgivare

Markus Staaf, leg. fysioterapeut (sjukgymnast)

Markus är en av de vårdgivare som får högst betyg och omdöme av våra patienter. Han arbetar med klinisk bedömning, behandling och rehabilitering av alla besvär i rörelseapparaten. Markus är vidareutbildad inom OMI – ortopedisk medicin och har som specialområde är diagnostik och behandling av rörelserelaterad smärta i leder, muskler och senor. Markus erfarenhet av tidigare arbete som fysioterapeut och ortopedtekniker på en ortopedteknik mottagning i Stockholm stärker vår kompetens rörande diagnostik, behandling av fotens sakdor samt ortosutprovning och skoinläggstillverkning. Markus bedömer och rehabiliterar fot och hälbesvär samt tillverkar ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg.  Markus arbetar även med stötvågsbehandling, laser, rehabträningsprogram och ledmanipulation.

Sandra Mangsbo, leg. fysioterapeut (sjukgymnast)

Sandra arbetar med klinisk bedömning, behandling och rehabilitering av alla besvär i rörelseapparaten. Sandras specialområde är diagnostik och behandling av rörelserelaterad smärta i leder, muskler och senor samt besvär och skador i fot, häl och underben. Sandra bedömer och rehabiliterar fot och hälbesvär samt tillverkar ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg.  Sandra arbetar även med stötvågsbehandling, laser, rehabträningsprogram och ledmanipulation.

Rickard Järrebring, leg. fysioterapeut (sjukgymnast)

Rickard arbetar med klinisk bedömning, behandling och rehabilitering av alla besvär i rörelseapparaten. Rickards specialområde är diagnostik av rörelserelaterad smärta i leder, muskler och senor samt besvär och skador i fot, häl och underben. Rickard har bakgrund inom elit-löpning och arbetar mycket med löprelaterade besvär, löpanalyser, löptekniksträning, träningsupplägg samt tillverkar skoinlägg och hälkoppsinlägg. Rickar arbetar även med stötvågsbehandling, laser, rehabträningsprogram, akupunktur och ledmanipulation.

Mikael Boije af Gennäs, leg. fysioterapeut (sjukgymnast)

Mikael arbetar med klinisk bedömning, behandling och rehabilitering av alla besvär i rörelseapparaten. Boijes specialområde är axel och ryggbesvär där han arbetar med funktionell medicinsk rehabilitering och stabiliseringsträning samt fot, häl och löparrelaterade besvär. Boije gör löpanalyser och löptekniksträning och tillverkar ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg samt arbetar med stötvågsbehandling, laser, rehabträningsprogram och ledmanipulation.

Daniel Öhlin, leg. fysioterapeut (sjukgymnast)

Daniel arbetar med klinisk bedömning, behandling och rehabilitering av alla besvär i rörelseapparaten. Daniels specialområde är diagnostik av rörelserelaterad smärta i lederna samt besvär och skador i fot, häl och underben. Daniel tillverkar skoinlägg, hälkoppsinlägg och arbetar med stötvågsbehandling, laser, rehabträningsprogram, akupunktur och ledmanipulation.

Priser

Vi bedriver privat sjukvård utanför landstinget och högkostnadskort eller frikort gäller ej hos oss. Vi tar ej emot kontanter, men det går bra att betala med betalkort, kreditkort och swish.
Boka tid genom att klicka på någon av de gröna knapparna här ovan; ring, skicka meddelande eller webbtidbokning (välj själv tid och boka).

Nybesök

 • Nybesök, undersökning och diagnostik: 750 kr
 • Nybesök, löpanalys*: 990 kr – läs mer
 • Nybesök, ortopediska skoinlägg inkl. fotanalys: 1 par: 1790 kr och 2 par: 2790 kr
 • Nybesök, hälkoppsinlägg inkl. bedömning av hälsmärta: barn: 1080 kr och vuxen 1380 kr
 • Nybesök, hälsporrepaket* (bedömning av hälsmärta, hälkopp och stötvågsbehandling vid 1 besök): 1650 kr.

Återbesök

 • Återbesök fysiskt (på mottagningen): behandling/uppföljning/stötvåg/laser*/EPTE: 600 kr
 • Återbesök online (via telefon/video): 200 kr
 • Återbesök, löpanalys: 750 kr – läs mer
 • Återbesök för nytillverkning av hälkoppsinlägg (om man bara önskar tillverka ett ytterligare par): barn 900 kr och vuxna 1100 kr.
 • Återbesök för nytillverkning av ortopediska skoinlägg (om man bara önskar tillverka ett eller två ytterligare par): 1 par: 1600 kr och 2 par: 2600 kr.

*Hälsporrepaketet lämpar sig för dig som vet eller tror att du har hälsporre / plantar fasciit. Vi säkerställer korrekt diagnos vid besöket.

* Löpanalys
Löpanalys som friskvård: Vår löpanalys är avdragsgill som friskvård. Be om ett kvitto med moms vid besöket som du kan ta med till din arbetsgivare.

Att tänka på inför besök med löpanalys: Tag med dina löparskor, ett par shorts och en tröja att springa i. Du kommer värma upp ca 5 min på löpbandet, därefter filmas du då du springer i ditt tempo. Total löptid ca 10-15 min. Dusch finns om så önskas.

Om du har ett besvär eller smärttillstånd vid löpning som du önskar hjälp med och dessa besvär uppstår efter längre tids löpning så kan det vara bra att ha sprungit precis innan besöket.

Under själva besöket: Vid börjar med undersökning av muskler, leder och rörelsemönster och därefter filmar vi din löpning. Avslutningsvis analyserar vi din löpteknik utifrån den samlade informationen från besöket och lägger upp en plan samt instruerar löpteknikförändring och löpspecifika övningar.

*Laserbehandling paketpris:  5 laserbehandingar: 2500 kr (= 500 kr/styck och du sparar 500 kr totalt)

Varmt välkommen!

Behandlingar hos Ortomed Göteborg

Medicinsk laser i Göteborg

Medicinsk laser i Göteborg Medicinsk laser, laserterapi eller lågeffektlaser (LLLT) är alla olika namn för en behandlingsmetod som vi använder oss av för att stimulera till snabbare läkning, smärtlindring och för att minska svullnad. Det är en behandling som kan…

Löpanalys och löpteknik i Göteborg

Löpanalys och löpteknik i Göteborg Vi har ett unikt koncept rörande löparskador, löpanalys och löpteknik som utgår från våra kunskaper om anatomi och biomekanik, vävnadsdiagnostik, funktionell bedömning, filmad löpanalys, egen erfarenhet från elitlöpning samt…

Ont i axeln - impingement

Ont i axeln - impingement Ont i axeln (smärta och värk) beror oftast på impingement, det vill säga att någon överbelastad vävnad i axelleden kläms och ger smärta. Ont i axeln kan även bero på skada i nackkotpelaren där smärtan strålar ut i axeln. En inte ovanlig…

Tennisarmbåge (lateral epikondylit)

Tennisarmbåge (lateral epikondylit) Tennisarmbåge eller lateral epikondylit kallas det sjukdomstillstånd som ger smärta på utsidan av armbågen då underarmens muskler eller muskelfästen som fäster på armbågsledens utsida blivit överbelastade. Det är en vanlig skada…

Sjukgymnast - fysioterapi i Göteborg

Sjukgymnast: fysioterapi och sjukgymnastik i Göteborg Våra sjukgymnaster (fysioterapeuter) på Ortomed Göteborg är specialiserade på ortopediska sjukdomstillstånd och erbjuder alltså fysioterapi för smärta och besvär i kroppens rörelseorgan. Vi är specialiserade på…

Stötvågsbehandling hos Ortomed Göteborg

Stötvågsbehandling hos Ortomed Göteborg Vi erbjuder sedan många år stötvågsbehandling till patienter i Göteborg och har därmed lång och god erfarenhet av behandlingsmetoden. Stötvågsbehandling är ett sätt att med en maskin skapa ljudvågor som med ett givet tryck…

Severs skada - ont i hälen hos barn i Göteborg

Severs skada (ont i hälen hos barn) - hjälp i Göteborg När barn drabbas av hälont beror det nästan alltid på överbelastning i hälbenet - så kallad Severs skada. Många idrottsaktiva barn i 9-15 års ålder drabbas av denna överbelastning i hälbenet och lider mycket…

Skoinlägg och fotinlägg i Göteborg

Skoinlägg i Göteborg Skoinlägg görs av våra fotspecialiserade sjukgymnaster Mikael Boije af Gennäs, Rickard Järrebring, Sandra Mangsbo och Daniel Öhlin. Vi har många års erfarenhet av att bedöma skador i fot, häl, tår och underben samt bedömning för och…

Hälsporre behandling Göteborg

Hälsporre behandling i Göteborg Har du hälsporre eller ont i hälen och är i Göteborg? Vi på Ortomed Göteborg är specialiserade på skador och sjukdomstillstånd i fot och häl och hjälper dig, som misstänker att du drabbats av hälsporre, med diagnostik, egenvård…

Information

Karta

Lämna ett omdöme

Tack för att du vill lämna ett omdöme på Skadekompassen.se och på så sätt hjälpa andra att välja rätt vård för dem.

Betyg *

 Skadekompassen logo

Vad roligt att du vill lämna omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård och vårdgivaren att erbjuda detta.

Tänk på att:

 • Du genom att använda våra Webbsidor och våra Tjänster accepterar vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy
 • Ditt omdöme först granskas av Skadekompassen.se och därefter publiceras om det följer vår policy.
 • Dina synpunkter kan hjälpa vårdgivaren och mottagningen att utvecklas och ge den bästa vården till sina patienter.
 • Mottagningar och vårdgivare uppskattar att höra vad de gör bra. Detta hjälper dem att förstå vad som är viktigt och betydelsefullt för patienten i vårdmötet. Och det uppmuntrar dem att behålla eller förstärka detta beteende.
 • Sakliga och konkreta tips på vad en vårdgivare och mottagning kan förbättra är lätta att ta till sig och ökar chansen till positiv förändring och utveckling.
 • Känner dig felbehandlad så vill vi att du framför det direkt till vårdgivaren eller till mottagningsansvarig person eller till socialstyrelsen och inte använder detta formulär.
 • Har du rena klagomål, vill vi att du framför detta direkt till vårdgivaren eller mottagningen.

Tips på innehåll:

 • Berätta vad du uppskattade i vårdmötet.
 • Skriv sakligt om vad du tror kan förbättra mottagningen och/eller vårdmottagandet.

Så här används informationen du lämnar

 • Vårdgivaren eller mottagning tar del av den information du lämnar, såvida de har samarbete med Skadekompassen.
 • När vi väljer vård letar vi efter bra vård. För att hjälpa patienter att finna vård som de får förtroende för tror vi att man vill veta vad som är bra hos en vårdgivare. Därför publicerar vi omdömen som berör det positiva hos vårdgivaren.
 • Man måste uppge en e-postadress när man lämnar ett omdöme.
 • Dina uppgifter kommer inte föras vidare.

2 omdömen

 1. Efter 4 månader med hemsk värk i min axel, 3 läkare, sjukgymnast och värktabletter, sömnlösa nätter och inget resultat tröttnade jag och Googlade runt lite om mina besvär. Hittade Ortomed och Gert Persson som under ett enda besök hade allt klart för sig och satte en kortisonspruta i axeln. På kvällen hade jag ingen värk längre. FANTASTISK KÄNSLA!
  Nu har det bara gått 2 dagar men jag ska tillbaka igen om ett par veckor.
  Jag vill tillägga att bemötandet var fantastiskt och lätt att få tid, enkelt att beställa tid via hemsidan. Jag kan varmt rekommendera Ortomed som jag hittills upplevt det. Inga om och men utan här var en läkare som visste vilket problem jag har och såg till att åtgärda där och då. Underbart!!

 2. Jätte bra!! Hjälpte mig med en gång!
  Har dock kommit tillbaka nu under en kort period (som kan hända) , vi skaffade hälkoppsinlägg och funkar Toppen!

Skicka meddelande

Skicka dina uppgifter så blir du kontaktad av Ortomed Göteborg

 • OBS! Tänk på din integritet. Undvik att skriva person- och hälsokänsliga uppgifter.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.