Löpanalys och löpteknik i Göteborg

Tillbaka till Ortomed Göteborg

Här bokar du tid hos Ortomed Göteborg

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Ring, skicka meddelande eller välj i webtidboken.

Löpanalys och löpteknik i Göteborg

Löpanalys och löptekniksträning i Göteborg

Vi gör löpanalys av alla löpare, oavsett om målsättningen är motionslöpning eller på tävlingsnivå. Vi utgår från aktuell forskning och från teorier från ledande forskare och elittränare inom löpanalys och löptekniksträning som Dr Richard Willy,  Dr Christian Barton och f.d. landslagstränaren Peter Fröberg.

Nybesök + Löpanalys (90min)

Om du lider av en löparskada eller av smärta som främst uppstår i samband med löpning, kan du boka in en tid för löpanalys. I paketet ingår en nybedömning samt en analys av löpteknik. Vid en nybedömning undersöker vi strukturer för att diagnostisera. Vi tittar även på rörelseomfång i leder, stramhet och svaghet i muskulatur samt rörelsemönster vid olika aktiviteter.Därefter analyserar vi din löpteknik. Vi filmar dig när du löper på ett löpband och spelar sedan upp filmen i slow-motion för att kunna analysera så noggrant som möjligt. Vid löpanalysen tittar vi bland annat på fot-, knä- och höftposition, stegfrekvens och steglängd. Under löpanalysen coachar vi dig i hur löpsteget kan läggas om för att till exempel minska krafterna som verkar på leder och senor. Därefter lägger vi samman fynden från undersökningarna och konstruerar en plan för rehabilitering.

Löpanalys återbesök (30min)

Vid ett Löpanalys återbesök följer vi upp den första löpanalysen och utvärderar den plan som har lagts upp. Ytterligare finns möjlighet att få hjälp med omträning av löpsteg vid dessa tillfällen. Då projiceras ditt löpsteg i realtid på en TV-skärm och vi ger dig aktiv coaching för att uppnå bästa resultat av din träning.

Löpanalys (40min)

För dig som enbart önskar en analys av löpteknik kan du boka dig för en löpanalys. Då filmar vi ditt löpsteg och analyserar kroppshållning och teknik. Vi ger dig även coaching och tips på hur löpsteget kan förändras. Löpanalysen kan bokas av dig som till exempel vill förebygga skador eller bara springa snabbare.