Löpanalys och löpteknik i Göteborg

Tillbaka till Ortomed Göteborg

Här bokar du tid hos Ortomed Göteborg

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Ring, skicka meddelande eller välj i webtidboken.

Löpanalys och löpteknik i Göteborg

Löpanalys och löpteknik i Göteborg

Vi har ett unikt koncept rörande löparskador, löpanalys och löpteknik som utgår från våra kunskaper om anatomi och biomekanik, vävnadsdiagnostik, funktionell bedömning, filmad löpanalys, egen erfarenhet från elitlöpning samt från aktuell forskning och teorier från ledande forskare och elittränare inom löpanalys och löptekniksträning som Dr Richard Willy och Dr Christian Barton samt fot- och underbensspecialisterna Enda King, James Moore och Markku Panalahti.

Vi vänder oss till alla löpare, oavsett om målsättningen är motionslöpning eller löpning på tävlingsnivå. Vi rekommenderar ”Löpanalys nybesök” med efterföljande ”Löpanalys återbesök” där specifika övningar, löpträning och löptekniken följs upp och finslipas.

Löpanalys, löpteknik och funktionsanalys som friskvård

Vår löpanalystjänst är godkänd av skatteverket som friskvård vilket betyder att du kan boka vår ”Löpanalys nybesök” och ”Löpanalys återbesök” och använda ditt friskvårdsbidrag. Meddela oss innan betalning vid besöket för att få ett kvitto med moms till din arbetsgivare.

Löpanalys nybesök: 990 kr

Om du lider av en löparskada eller av smärta som främst uppstår i samband med löpning, kan du boka in en tid för vår löpanalys.
 Likaså om du vill förebygga skador eller bara springa snabbare.

Vid besöket undersöker vi vävnad och funktion och filmar din löpning. Om du har ett löprelaterat besvär söker vi efter den vävnad och skada som framkallar smärtan. Vi söker även efter bakomliggande orsaker till att vävnadsskadan uppstått genom att vi tittar på rörelseomfång i leder, stramhet och svaghet i muskulatur samt rörelsemönster vid olika aktiviteter. Därefter analyserar vi din löpteknik. Har du inget besvär fokuserar vi på dina mål och hjälper dig att optimera ditt löpsteg och förbättra förutsättningarna för att nå målen.

Vi filmar dig när du löper på ett löpband och spelar sedan upp filmen i slow-motion för att kunna analysera så noggrant som möjligt. Vid löpanalysen tittar vi bland annat på fot-, knä- och höftposition, stegfrekvens och steglängd. Under löpanalysen coachar vi dig i hur löpsteget kan läggas om för att till exempel minska krafterna som verkar på leder och senor eller för att få ett lättare, spänstigare och mer effektivt steg.

Därefter lägger vi samman fynden från undersökning och film och konstruerar en plan för rehabilitering eller för att nå dina mål. Planen brukar innehålla egenvård med specifika övningar att utföra, eventuell behandling samt löptekniksförändring. Vi sätter huvudmål och delmål och följer upp med återbesök till dess vi nått önskat resultat.

Löpanalys återbesök: 750 kr

Vid ett Löpanalys återbesök följer vi upp den första löpanalysen och utvärderar den plan som har lagts upp. Ytterligare finns möjlighet att få hjälp med omträning av löpsteg vid dessa tillfällen. Vi ger dig aktiv coaching samt specifika hemövningar för att uppnå bästa resultat av din träning.