Sjukgymnast – fysioterapi i Göteborg

Tillbaka till Ortomed Göteborg

Här bokar du tid hos Ortomed Göteborg

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Ring, skicka meddelande eller välj i webtidboken.

Sjukgymnast – fysioterapi i Göteborg

Sjukgymnast: fysioterapi och sjukgymnastik i Göteborg

Våra sjukgymnaster (fysioterapeuter) på Ortomed Göteborg är specialiserade på ortopediska sjukdomstillstånd och erbjuder alltså fysioterapi för smärta och besvär i kroppens rörelseorgan. Vi är specialiserade på klinisk diagnostik, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rygg, nacke, axel, armbåge, höft, knä, fot och häl. För klinisk diagnostik och behandling använder vi oss av de vidareutbildningar vi gått, som:

OMI – ortopedisk medicin international
OMT – ortopedisk manuel terapi
McKenzie / MDT – mekanisk diagnostik och terapi
MTT – medicinsk träningsterapi
Idrottsmedicin
Stötvågsbehandling/shock wave therapy
Ortopedisk podiatri och ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg
Akupunktur
Ultraljudsundersökning / ultraljudsskanning
Anatomi och injektionsutbildning
IOC – internationella olympiska kommitténs idrottsmedicinska konferenser

Sjukgymnastik och fysioterapi

Sjukgymnasten (fysioterapeuten) är tillsammans med läkaren sjukvårdens första instans  inom  muskuloskeletala skador och sjukdomar. Det innebär att patienter kan söka direkt till en specialiserad sjukgymnast för bedömning/diagnos av din smärta eller sjukdomstillstånd. Den absoluta majoriteten av smärta och besvär i rörelsesystemet bedöms och diagnostiseras bäst kliniskt, det vill säga genom samtal och fysisk undersökning. I de fall vidare diagnostisk utredning (röntgen, MR, CT, ultraljudsundersökning, provtagning, ortopedkirurgisk bedömning, neurologisk utredning etc) behövs hänvisar  sjukgymnasten vidare för detta.  Efter trauma/olycka eller då misstanke om att fraktur eller skada på skelett kan föreligga bör patienten istället söka till sin vårdcentral eller sjukhusets ortopediska akutmottagning. Om  om patienten i tillägg till smärta i kroppen även har en allmän sjukdomskänsla (känner sig sjuk) bör första besöket bli till vårdcentralens läkare och inte till sjukgymnasten (fysioterapeuten).

Sjukgymnasten bedömer/ställer diagnos, informerar om sjukdomstillståndet, informerar och instruerar rekommenderad egenvård och behandling. Vid första besöket ligger fokus på att bedöma tillståndet och vid eventuella återbesök på att återställa funktion, friskhet och belastningstålighet igen. Sjukgymnaster arbetar också förebyggande för att du inte skall råka ut för andra skador eller för att ge dig verktyg att hantera eventuella återfall. Våra sjukgymnasters mål är att du skall förstå ditt sjukdomstillstånd och bli motiverad att ta hand om din kropp och hälsa på ett bra sätt.