Skoinlägg och fotinlägg i Göteborg

Tillbaka till Ortomed Göteborg

Här bokar du tid hos Ortomed Göteborg

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Ring, skicka meddelande eller välj i webtidboken.

Skoinlägg och fotinlägg i Göteborg

Skoinlägg i Göteborg

Skoinlägg görs av våra fotspecialiserade sjukgymnaster Mikael Boije af Gennäs, Rickard Järrebring, Sandra Mangsbo och Daniel Öhlin. Vi har många års erfarenhet av att bedöma skador i fot, häl, tår och underben samt bedömning för och tillverkning av ortopediska skoinlägg (fotbäddar eller fotinlägg). Vi har ett brett sortiment av inläggsprodukter för att kunna välja lämpligt material och anpassa skoinlägget för det unika behovet. Vi tillverkar även specialinlägget hälkoppsinlägget samt provar ut specialdämpade Joyaskor. Våra kunder är Göteborgs stad, försäkringsbolag och privatpersoner.

Skoinlägg samt helhetsomändertagande vid besvär i fot, häl och underben

Vi har ett helhetsomhändertagande för patienter som önskar skoinlägg eller hjälp med besvär i fot, häl och underben. Vi är utbildade i att diagnostisera skador och sjukdomar, vi bedömer behov av ortopediska skoinlägg, vi tillverkar och anpassar skoinlägg, vi erbjuder behandling samt kan informera om egenvård och rehabövningar för skadan. Vi är restriktiva med att rekommendera användande av skoinlägg då vi anser att det är en passiviserande åtgärd. Dock är det lämpligt och nödvändigt vid vissa skador och belastningskrav. Om vi anser att skoinlägg inte är nödvändigt så rekommenderar vi att inte tillverka.

Material och produkter

Vi arbetar med skoinläggsmaterial från Balkefors, Conformable och Össur och väljer material efter de egenskaper som individens skada eller belastningskrav medför. Alla våra skoinlägg är så kallade dynamiska och sviktande. De har som grund olika styvheter och vid behov bygger vi på dem för att styva upp dem ytterligare eller för att justera belastningsbilden. Vi vill att de skall ge önskat stöd och korrigering utan att motverka fotens konstruktion och funktion, vilket är att vara sviktande, stötdämpande och energilagrande. Vi använder alltså inte skoinlägg som bara består av rent EVA-material då dessa ofta blir antingen för mjuka eller onödigt stumma (beroende på hur mycket EVA-massa som fyller upp under foten).

Skoinlägg för fotboll, innebandy, handboll

Vi har olika typer av skoinlägg och väljer lämplig inläggstyp beroende på krav och förutsättningar. Vi har genom åren gjort mängder av skoinlägg till olika typer av idrottsskor, både fotboll, utförsåkning, innebandy, handboll och dans.

Skoinlägg för löpning och swimrun

Vi tillverkar även skoinlägg som lämpar sig för swimrun. Vid swimrun vill man inte att sulan bär vatten, den skall även ligga bra i skon och foten skall greppa lagom mot sulan och inte väga för mycket.

Omdöme från en swimrunnare:

Hej å tack för senast.

Jag villa bara berätta att sulorna passade utmärkt! Märker inte att jag har en sula under foten, inget skav eller andra konstigheter. Den tar inte upp vatten så torrvikten hålls nere under loppen. Det är även ett plus att sulan är torr tills nästa dags löpning. Den blir heller inte hal som sulan från Icebug så foten ligger stabilt i skon när man kommer upp ur vattnet.  Den ligger också stabilt i mina andra löparskor som är 1 storlek större. Ger den 5/5 Fyrar 😀

Mvh Björn

Så här tillverkar vi skoinlägg

Alla våra skoinlägg (utom hälkoppsinläggen) gjuts/formas direkt på plats efter avgjutning av foten i önskat korrigerat läge i stående position, Ibland efterformas avtrycket i sittande avlastat läge för att få optimal position på fot och avgjutning. Vid behov bygger vi på inlägget i efterhand med förstärkningar eller kilar för ytterligare anpassning, men även här är vi restriktiva för att inte skoinlägget skall ge mer stöd/passivisering än nödvändigt.

Patienten får nästan alltid med sig skoinläggen direkt efter första besöket och får sedan prova och gå in skoinläggen hemma. Vid behov efterjusteras inläggen vid ett återbesök.

Ortopediska skoinlägg med hem från första besöket är mycket uppskattat

Eftersom vi är vårdgivare erfarna i att bedöma fotskador samt använder moderna, effektiva tillverkningsmetoder kan vi erbjuda detta mycket snabba omhändertagande vid tillverkning av skoinlägg. Det gör att vi kan hålla låga priser och våra patienter behöver oftast bara besöka oss vid ett tillfälle, vilket är mycket uppskattat.

Vill du boka tid för fotanalys och tillverkning av skoinlägg så kan du göra det genom att direkt välja och boka tid i vår tidbokningskalender här ovan. Alla lediga tider ligger bokningsbara där. Välj tid för ”skoinlägg 1 par” eller ”skoinlägg 2 par”. Vid tillverkning av två par inlägg vid samma tillfälle sparar du 1000kr.

Varmt välkommen!