Stötvågsbehandling hos Ortomed Göteborg

Tillbaka till Ortomed Göteborg

Här bokar du tid hos Ortomed Göteborg

Ring (visa nummer) Ring oss på 010-178 78 90 Skicka meddelande Webtidbok

Ring, skicka meddelande eller välj i webtidboken.

Stötvågsbehandling hos Ortomed Göteborg

Stötvågsbehandling hos Ortomed Göteborg

Vi erbjuder sedan många år stötvågsbehandling till patienter i Göteborg och har därmed lång och god erfarenhet av behandlingsmetoden. Stötvågsbehandling är ett sätt att med en maskin skapa ljudvågor som med ett givet tryck och frekvens bearbetar skadad vävnad. Stötvågsbehandling stimulerar de läkande processer som en skadad vävnad normalt genomgår samt att det har en smärtminskande effekt. Vi använder behandlingsmetoden vid exempelvis hälsporre (plantar fascialgi), tennisarmbåge, hälseneinflammation, benhinneinflammation, löparknä, hopparknä, schlatterknä, kalkaxel och impingement (axel tendinopatier).

Så här går stötvågsbehandling till

Först undersöker vi dig för att hitta vilken vävnad som är skadad och var skadan sitter i den. Därefter appliceras ett kontaktgel (vattenbaserat) på området och behandlingen påbörjas. Vi börjar med en låg styrka och ökar den efter hand till önskad sådan och du som patient får berätta att det känns ok och inte gör för ont. Ibland gör det väldigt ont och ibland känns det knappt alls. Detta beror framför allt på vilken skada det är och retningsgraden av själva skadan. Behandlingen är alltid uthärdlig och eventuell smärta eller obehag upphär så fort behandlingen är klar, vilket vanligtvis tar mellan 5-10 min.

Ibland kan en eftervärk under närmsta dygnet finnas, vilken då därefter klingar av. Ofta upplevs ingen förbättring efter första behandlingen men efter tredje behandlingen är det vanligt att känna en tydlig förbättring. Läkningen antas då ha kommit igång och fortgår vanligtvis därefter. Normalt brukar vi ge 3-5 behandlingar vid tendinopatier (senskador).

Vi kombinerar alltid stötvågsbehandling med instruktion av rekommenderad egenvård, vanligtvis excentrisk träning och töjning av den skadade vävnaden.