Stötvågsbehandling i Stockholm

Tillbaka till Anders Mårdh, sjukgymnast, Stockholm

Här bokar du tid hos Anders Mårdh, sjukgymnast, Stockholm

Ring (visa nummer) Ring oss på 08 698 09 42 Skicka meddelande

Vänligen ring för bokning av besökstid. Klicka på den blå "Ring (visa nummer)"-knappen ovanför.

Stötvågsbehandling i Stockholm

Stötvågsbehandling i Stockholm

Fysioterapiteamet erbjuder den senaste tekniken inom fokuserad Stötvågsbehandling.

Stötvågsbehandling (chockvåg) är en effektiv, välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad metod som använts av sjukgymnaster sedan mer än tio år tillbaka.Genom en piezoelektrisk stötvågsprob genereras akustiska vågor vilka transporteras in i smärtande område . Forskning visar en positiv effekt på 70-80% av behandlade patienter både på akuta och kroniska besvär. Sjukgymnasten startar med en undersökning och diagnostisering för att se om det föreligger indikation för stötvågsbehandling. En behandling hos sjukgymnasten tar sedan ca 25 – 40 minuter beroende på skadans omfattning, med ca 1 vecka mellan varje behandlingstillfälle.

Lämpliga diagnoser

Lämpliga diagnoser för sjukgymnastisk stötvågsvågsbehandling är hälseneinflammation, tennisarmbåge, golfarmbåge, benhinneinflammation, löparknä, axelsmärta, kalkaxel, hälsporre/plantarfasciit, trochanterit, triggerpunkter i muskulatur, artros, kalkbildning i mjukdelar och muskler mm.

Stötvågsbehandling på Fysioterapiteamet

På Fysioterapiteamet använder vi fokuserad stötvåg vilken i studier visat sig ge bättre resultat jmf med den mer vanligt förekommande tekniken radierande stötvåg. På  Fysioterapiteamet har vi med gott resultat använt fokuserad stötvåg i mer än 6 år.