fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Sjukgymnast, KBT (kognitiv beteendeterapi), Hälsporre (plantar fasciit) & Basal Kroppskännedom (BK) - Grundläggande nivå (C) – Skadekompassen

Din sökning på Sjukgymnast, KBT (kognitiv beteendeterapi), Hälsporre (plantar fasciit) & Basal Kroppskännedom (BK) - Grundläggande nivå (C) resulterade i 0 vårdgivare

KBT (kognitiv beteendeterapi)

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ett samlingsnamn för psykoterapier där man tränar på att använda sig av nya beteenden och tankemönster för att minska psykologiska problem. KBT kan ges till individer, par och grupper och syftet är att ersätta de tankar, känslor och beteenden som man antar skapar psykologiska problem med mer funktionella sådana, och därigenom minska symtom samt förebygga att de återkommer.

KBT behandling

Jag erbjuder KBT behandling. Du kan boka tid till mig genom att klicka på de gröna boka-tid knapparna till vänster.

Sjukgymnast

En sjukgymnast (fysioterapeut) är sjukvårdens förstainstans och specialistinstans vid skador och sjukdomstillstånd i rörelseapparaten och instans för bedömning, behandling och rehabilitering av neurologiska, reumatologiska och psykosomatiska tillstånd. Det krävs ingen remiss till sjukgymnast och man kan själv välja vilken sjukgymnast man önskar kontakta och boka tid till. Vid misstanke om fraktur eller allvarlig sjukdom bör istället vårdcentral eller akutmottagning först sökas. Sjukgymnastik (eller fysioterapi) är det tredje största vårdområdet efter sjuksköterskor och läkare. Det är en profession som är specialiserad på att efter skada och sjukdom kliniskt bedöma och diagnostisera tillstånd samt att återfå människor i funktionell rörlighet samt aktivitetsförmåga genom rörelse, behandling och hjälp till egenvård. Första januari 2014 byttes namnet på yrkesgruppen från sjukgymnast och sjukgymnastik till fysioterapeut och fysioterapi.

Basal Kroppskännedom (BK) - Grundläggande nivå (C)

Basal Kroppskännedom (BK) är en fysioterapeutisk/ sjukgymnastisk behandlingsmetod där syftet med behandlingen är att upptäcka, förstå och stärka egna inneboende resurser för att successivt skapa egna möjligheter att påverka sin hälsa, öka sin kreativitet och göra egna val i livet. Genom enkla rörelseövningar som är anpassade efter människans anatomiska förutsättningar och rörelsemönster strävar man efter att locka fram det mest optimala, grundläggande och funktionella sättet att använda kroppen. Grundläggande nivå i Basal Kroppskännedom uppnås efter kurser A-C och Terapeutisk kompetens uppnås efter kurs E.

Hälsporre (plantar fasciit)

Hälsporre (plantar fasciit eller plantar fasciepati) kallas den skada som drabbar senstråket under foten. Syftet med detta senstråk är att stödja hålfotens båge och hindra hålfoten att sjunka ihop vid belastning. Vid stillastående och vid varje steg vi tar uppstår dragbelastning i senstråket och dess fästen samt tryckbelastning från underlaget mot fästet i hälbenet. När denna belastning blir för stor uppstår skada, svullnad och smärta, vilken vanligtvis placerar sig på insidan under hälen och/eller i framkant av och under hälen vid gående och stående. Behandling vid hälsporre är egenvård som cirkulationsträning, töjning, tungt belastad träning samt avlastning med hälkoppsinlägg, skoinlägg, tejpning och uppträning av stödjande muskulatur samt läkningsstimulerande behandling som stötvågsbehandling, laserbehandling, injektionsbehandling. I sällsynta fall även operation.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar