Artrosskola på nätet

Skribent Daniel Öhlin, leg. fysioterapeut
Uppdaterat 2018-05-06
Dela
Gilla

Hitta vårdgivare med kunskap om Artrosskola på nätet

Artrosskola på nätet

Artrosskola på nätet genom Joint Academys digitala behandlingsprogram för höft- och knäartros är en väl fungerande behandlingsmetod där du kan komma igång direkt idag. Få hjälp att ta hand om din artros hemifrån, från jobbet eller på semestern. Frikort gäller och det är högskostnadsgrundande landstingsfinansierad vård.

Först får du din diagnos av en ortoped för att sedan få ett personligt behandlingsprogram som koordineras av en fysioterapeut. Programmet är en kombination av fysiska aktiviteter och interaktiva lektioner där du får lära dig mer om artros. Joint Academy behandlar idag flest artrospatienter per dag i Sverige och följer Socialstyrelsens riktlinjer för artrosbehandling.

Artrosskolan under 6 veckor leder till:

  • minskad smärta
  • ökad aktivitetsförmåga

Har du artros?

  • Gör det ont i knät när du går eller sitter?
  • Känner du dig stel när du stiger ur sängen?
  • Är du mindre rörlig i höften när du knyter skorna eller sätter dig i bilen?

Då kanske du har artros!

Artros är en kronisk ledsjukdom som påverkar många delar av livet. Men den betyder inte att du ska sitta still. Tvärtom. Det finns mycket du kan göra för att må bättre, bland annat att fortsätta att vara aktiv.

Först måste du dock veta om du har artros. Skadekompassen artroskoll i samarbete med Joint Academy ger dig en diagnos av en ortoped inom 24 timmar. Det kostar det 150 kr i patientavgift, frikort gäller.

Vid artros är det viktigt att komma igång så tidigt som möjligt med artrosskola då detta visar på bättre resultat än om du väntar. Kom igång med din artrosskola genom att först boka en tid till en ortoped. Klicka på knappen nedan.

Boka tid

Artros i höft och knä - artrosskola minska smärtan på 6 veckor

Artrosskola på nätet genom Joint Academy

Du som har ledbesvär bör omgående påbörja artrosskolan, du behöver ingen remiss. Den ortoped du först träffar bedömer om kursen är lämplig för dig och vid genomgången sådan påvisas bra resultat och du har med dig verktyg att hantera och kontrollera din sjukdom och aktivitetsförmåga direkt och framöver. Resultaten av artrosskola har visat sig vara bättre ju tidigare man börjar.

Kursen är en mycket väl fungerande digital artrosskola där du får utbildning om artros samt individuellt anpassad medicinsk träning, handled av artrosutbildad fysioterapeut som hjälper dig på distans. Du har en personlig fysioterapeut som genom meddelanden och telefonsamtal följer dig under hela kursen. Fördelen är  att du får samma kvalitativa vård som vid en fysisk artrosskola, men du kan genomföra kursen hemma, på jobbet eller på semestern. Du får också en kontinuerlig uppföljning genom meddelanden du kan läsa när det passar dig, utan att du behöver boka möten. Du kan även återgå till utbildningsmaterialet när det passar dig, under hela kursen. Detta gör att kursen uppskattas och leder till bra resultat med minskad smärta och ökad aktivitet hos deltagare som genomför hela kursen.

 

Artrosskola för artros i höft och knä

Kom igång med artrosskolan

Effekter av ökad fysisk aktivitetsnivå för dig med artros

  • Du minskar risken för övervikt
  • Du minskar risken för allvarliga sjukdomar och för tidig död
  • Du blir starkare och orkar mer
  • Du förbättrar din mentala hälsa och välbefinnande
  • Du förbättrar din förmåga att tänka klart och fatta rätt beslut

Artros

Artros är ett sjukdomstillstånd som drabbar våra leder. Alla leder kan drabbas och det är ett mycket vanligt besvär. Sjukdomen innebär en gradvis nedbrytning av brosket som täcker ledens benändar vilket leder till stelhet, belastningskänslighet och värk. Artrosen kan vara mer eller mindre svår och medföra allt från lindriga besvär till påtagligt plågsamma. Den bästa behandlingen mot artros är information om sjukdomen samt fysisk aktivitet och träning och detta bör sättas in så tidigt som möjligt efter att du börjat känna symtom. Det finns även bra behandlingsmetoder för att lindra värk samt dämpa irritation och inflammation i leden.